Ср, 2024-04-24, 16:44
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Квітень » 8 » Ставку ПДВ на молоко пропонують знизити в Україні
00:44
Ставку ПДВ на молоко пропонують знизити в Україні

В Україні пропонують знизити ставку ПДВ на молоко та молочні продукти до 10%, завдяки чому ціна стане доступнішою для продукції всієї молочної лінійки. Це стосується як вітчизняних, так і імпортних молочних продуктів. Про це заявив міністр агрополітики Микола Сольський, пише пресслужба.

"Важливість цього законопроєкту (№9161 — прим.ред.) також полягає й у зменшенні тіньового виробництва та продажу молочних продуктів. Виробники молочних продуктів, які не сплачують податки, з ухваленням цього закону втратять частину свого прибутку. У балансі легальних виробників нічого не зміниться", — заявив міністр.

Також депутати розробили ще два проєкти законів — №9163 та №9162. Вони запозичені з американської моделі commodity checkoff program, яка працює там понад 100 років.

Відповідно до них, що учасники ринку мають відраховувати 0,5% від продажу молочної продукції до організації, яка об’єднає всіх легальних виробників та переробників молока. За акумульовані гроші представники галузі зможуть самостійно займатися просуванням молочної продукції, розвитком інновацій, боротьбою з фальсифікаціями, встановленням та розробкою нових стандартів.

"Це дозволить державі передати частину функцій, з якою представники галузі впораються краще, ніж будь-хто інший", — наголосив Сольський.

За його словами, українська модель відрізняється від американської тим, що збором цих коштів займатиметься об’єднана міжгалузева організація виробників і переробників молока, а не податкова служба. Галузь зможе самостійно розподіляти гроші на свої потреби, а Мінагрополітики вестиме перевірку, чи спрямовуються вони за призначенням.

Категорія: Бізнес і виробництво | Переглядів: 1146 | Додав: admin | Теги: ставка, україна, молоко, ПДВ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]