Ср, 2024-04-24, 09:09
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Липень » 19 » Стягувати борги за комуналку під час війни Рада заборонила
00:20
Стягувати борги за комуналку під час війни Рада заборонила

комуналка Верховна Рада проголосувала у першому читанні законопроєкт 7531 про внесення змін до закону України "Про виконавче провадження". Депутати заборонили стягнення з деяких організацій та фізичних осіб боргів за житлово-комунальні послуги на період дії воєнного стану.

"За" проголосувало 287 депутатів.

"Тимчасово на період дії воєнного стану на території України забороняється примусове виконання рішень про стягнення з фізичної особи заборгованості за житлово-комунальні послуги", – зазначають у законопроєкті.

Ухвалений документ передбачає припинення виконавчих проваджень не лише для боржників – фізичних осіб. Він забороняє подавати до суду за борги з комуналки на підприємства оборонно-промислового комплексу, визначені у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Від відповідальності тимчасово звільнено органи військового управління, військові частини, вищі військові навчальні заклади, військові навчальні підрозділи установ вищої освіти, установи та організації, які входять до складу Збройних сил України.

Автори поправок вказують, що цей ухвалений закон "сприятиме захисту конституційних прав і свобод людини та громадянина".

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 1219 | Додав: admin | Теги: комуналка, рада, борг, війна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]