Сб, 2024-04-20, 00:07
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Вересень » 15 » Супертайфуном "Меранті" накрило Китай
16:05
Супертайфуном "Меранті" накрило Китай

Супертайфун "Меранті" вирує над територією Китаю: він досяг узбережжя на стику провінцій Фуцзянь і Гуандун, принісши з собою вітри швидкістю до 370 км/год, повідомляє CNN.

Цей показник, цілком ймовірно, зробить його найпотужнішим вихором у нинішньому році.

CNN порівнює "Меранті" з тайфуном "Хайянь" 2013 року (там швидкість поривів сягала 380 км/год), який призвів до загибелі тисяч людей на Філіппінах.

Поки що, на щастя, шкоди від "Меранті" незрівнянно менше. Перед Китаєм тайфун накрив Тайвань: там без світла залишилося до мільйона домогосподарств, понад 700 тисяч - без водопостачання, вимикалися реактори АЕС, переривалося залізничне і авіасполучення. При цьому минулося без жертв: повідомляли лише про дев'ятьох постраждалих.

Новин про жертви стихії в Китаї на момент написання замітки також не надходило. А одне з найпопулярніших відео, знятих очевидцями, відобразило наслідки "Меранті" для Свята середини осені в місті Фучжоу: там вітром зірвало гігантську повітряну кулю у формі Місяця, яка прокотилася по вулицях, підминаючи під себе автомобілі та скутери.

Центральна метеорологічна станція Китаю оголосила "червоний" рівень небезпеки у зв'язку з наближенням тайфуну.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1895 | Додав: adminA | Теги: китай, супертайфун, меранті | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]