Пт, 2024-04-19, 14:15
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Квітень » 9 » Суттєво змінить дорожній рух новий закон
00:12
Суттєво змінить дорожній рух новий закон

В Україні 21 березня набув чинності закон, згідно з яким електросамокати та інші види легкого електротранспорту визнаються транспортним засобом. Про це йдеться у тексті закону.

Документом визначено два види електротранспорту:

  1. легкий персональний електричний транспортний засіб – колісний транспортний засіб, що оснащений та приводиться в рух виключно електричними тяговими двигунами (одним або декількома) з потужністю в діапазоні до 1000 Вт, системою акумулювання електричної енергії (акумуляторною батареєю), здатною заряджатися шляхом підключення до зовнішнього джерела електричної енергії з одним, двома, трьома або чотирма колесами, що має максимальну конструктивну швидкість в діапазоні до 25 км на годину;
  2. низькошвидкісний легкий електричний транспортний засіб – колісний транспортний засіб, що оснащений та приводиться в рух виключно електричними тяговими двигунами (одним або декількома), системою акумулювання електричної енергії (акумуляторною батареєю), яка здатна заряджатися шляхом підключення до зовнішнього джерела електричної енергії з двома, трьома або чотирма колесами, що мають максимальну конструктивну швидкість, меншу або рівну 50 км/год і більше 10 км/год, і споряджену масу не більше 600 кг.

Відповідно водіям електросамокатів та моноколіс не можна їздити тротуарами та пішохідними доріжками.

Закон, що набрав чинності, не передбачає змін до ПДР, а також не зобов’язує власників електросамокатів і моноколіс їх реєструвати або отримувати реєстраційний номерний знак та посвідчення водія.

Категорія: Автомобілі | Переглядів: 1141 | Додав: admin | Теги: україна, авто, закон, РУХ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]