Пт, 2024-04-19, 12:03
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Лютий » 15 » Свою кіберзброю надасть Німеччина НАТО
10:19
Свою кіберзброю надасть Німеччина НАТО

Німеччина приєдналась до країн, які надають в розпорядження НАТО свої кіберпотужності, передає DW.

"Так само, як ми надаємо в розпорядження НАТО сухопутні війська, військово-повітряні та військово-морські сили, тепер ми також можемо надавати в розпорядження НАТО і наші потужності у кіберсфері", - заявила міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн.

Мета цього кроку - краща озброєність НАТО у кіберпросторі з огляду на заплановане використання під час операцій Альянсу кіберзброї. Йдеться, для прикладу, про місії в Афганістані чи Іраку. В НАТО оголосили кіберпростір окремою сферою проведення операцій у 2016 році, а в 2017-му домовилися про відповідні директиви щодо військових кібернападів.

У Бундесвері в 2017 році створили окремий підрозділ "кібер- та інформаційний простір". На даний момент він нараховує 13,5 тисяч військових та цивільних співробітників і повинен бути у повній боєготовності до 2021 року.

Повідомляється, що поки НАТО не розвиває власні потужності для кібератак, їх добровільно надають держави-члени Альянсу. Минулого року це робили вже США, Великобританія, Нідерланди, Естонія та Данія. Як у випадку з іншими військовими ресурсами, такими як танки і літаки, члени Альянсу зберігають контроль над своїми кіберпотужностями і надають їх у розпорядження НАТО, коли це необхідно для місій і операцій.

Категорія: Технології та IT | Переглядів: 1554 | Додав: adminA | Теги: Німеччина, кіберзброя, НАТО | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]