Вт, 2024-04-23, 13:36
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Вересень » 23 » Таємницю технологічно розвиненої стародавньої цивілізації розкрили вчені
08:14
Таємницю технологічно розвиненої стародавньої цивілізації розкрили вчені

Стародавні племена почали виплавляти мідь з 4000 року до нашої ери, зробивши стрибок у виробництві у 925 році до н.е. Вчені змогли пояснити різкий стрибок у розвитку промисловості цивілізації стародавнього міста Едома.Про це повідомляє The Times of Israel.

У місті Едом, розташованому на території сучасних Ізраїлю і Йорданії, була розвинена промисловість, зокрема виплавка міді.

Експерти досліджували відходи древніх плавильних цехів і дізналися історію розвитку промисловості. Стародавні люди Едома почали виплавляти мідь з 4000 року до нашої ери.

Вони використовували деревне вугілля для обігріву металургійних заводів. При цьому з 1300 по 800 рік до нашої ери вміст міді в шлаках знизився з 1,49 до 1,14 відсотка. Це доводить, що процес виплавки весь час поліпшувався.

У другій половині Х століття до нашої ери виявлено різке поліпшення виплавки, що знижує вміст міді у відходах 0,5%. Вчені встановили, що цей стрибок збігається за часом із військовою кампанією єгипетського фараона Шешонка I в 925 році до н.е.

Війна підвищила попит на мідь, і жителі Едома почали впроваджувати нові технології, наприклад, виплавку при різних температурах, подачу кисню в піч, або співвідношення доданих мінералів.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1423 | Додав: adminA | Теги: цивілізація, розвинена, стародавня, технологічно, таємниця | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]