Чт, 2024-04-18, 07:21
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Червень » 3 » Телеканали, які демонструють заборонені російські фільми та серіали, буде штрафувати Нацрада
17:56
Телеканали, які демонструють заборонені російські фільми та серіали, буде штрафувати Нацрада

Закон "Про внесення змін до деяких законів про захист інформаційного телерадіопростору України", який, окрім іншого, передбачає накладення санкцій на телерадіоорганізації, які демонструють заборонені до показу в Україні російські фільми та серіали, набуває чинності 4 червня.

Відповідно до закону, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення в разі виявлення порушень ліцензіатами фіксує відповідний факт і передає цю інформацію Державному агентству з питань кіно, "для вжиття заходів, передбачених законодавством".

Раніше глава Нацради Юрій Артеменко повідомляв про те, що такі телерадіоорганізації будуть штрафуватися.

Крім того, відповідно до закону, поширення заборонених фільмів може каратися штрафом у розмірі десяти мінімальних заробітних плат (у даний час більш ніж 12 тис. грн - ред.), якщо порушення здійснюється вперше, і в розмірі 50 мінімальних зарплат (понад 60 тис. грн - ред.) за кожне наступне порушення закону.

У законі зазначається, що забороненими до розповсюдження фільмів в Україні визнаються фільми, які популяризують органи держави-агресора, створюють позитивний образ співробітників держави-агресора і співробітників радянських органів держбезпеки. Крім того, забороненими є ті фільми, в яких визнається правомірність окупації території України. При цьому в законі уточнюється, що забороняються всі фільми, в яких є пропаганда держорганів країни-агресора, створені після 1 серпня 1991 року, причому ця норма діє незалежно від країни походження кінопродукту. Закон також передбачає заборону для поширення в Україні всіх фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами держави-агресора після 1 січня 2014 року. Держагентство з питань кіно таким фільмам прокатного свідоцтва не видає.

Раніше член Нацради Владислав Севрюков повідомив, що регулятор ще до вступу в силу закону почав моніторити ефіри телеканалів на предмет дотримання законодавчих норм. Моніторинг виявив заборонену кіносеріальну продукцію у телеканалів "Інтер", "Україна", "НТН", ICTV та ТЕТ. Регуляторний орган повідомив телеканали про порушення і закликав привести свій контент до норм чинного законодавства.

Як повідомлялося, 2 квітня президент Петро Порошенко підписав вищезгаданий закон.

Категорія: Шоу-бізнес і кіно | Переглядів: 1939 | Додав: abel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]