Пт, 2024-04-26, 18:54
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2018 » Листопад » 6 » Термінал F розконсервує аеропорт "Бориспіль"
15:24
Термінал F розконсервує аеропорт "Бориспіль"

аеропорт Бориспіль Міжнародний аеропорт Бориспіль планує витратити близько 100 млн грн на розконсервацію терміналу F і підготовку його до відновлення роботи. Про це повідомив гендиректор аеропорту Павло Рябікін в інтерв’ю РБК-Україна.

“Термінал F буде відкритий для регулярної експлуатації з початку весняного сезону авіаційної навігації, тобто в кінці березня 2019 року. Це точно. Ми розуміємо, що туди на обслуговування точно перейде Ryanair”, – сказав гендиректор.

За його словами, зараз ведуться переговори з різними авіаперевізниками.

“Ми ведемо переговори з декількома авіакомпаніями з приводу їх переміщення в цей термінал. Це і класичні авіакомпанії, які хочуть прилітати в піки обслуговування МАУ. Також ведемо переговори з авіакомпаніями, які виконують чартерні рейси. У той же час не всі авіакомпанії хочуть переходити в термінал F. Наприклад, Flydubai хоче, щоб обслуговування його пасажирів відбувалося за допомогою телетрапи. А телетрапи є тільки в терміналі D. Я думаю, що до початку експлуатації терміналу F ми вийдемо на 10-15 рейсів в день, у середньому це буде 12 рейсів “, – зазначив він.

Рябикин також додав, цього року планується витратити близько 60 млн грн на підготовку термінал до початку роботи. У наступному році інвстіції складуть близько 30 млн грн.

“В цілому, ми інвестуємо в відновлення роботи терміналу F близько 100 млн грн. В цьому терміналі пасажири будуть пересуватися літаками і назад або на автобусах, або пішки”, – додав гендиректор.

Нагадаємо, що термінал F був закритий у жовтні 2013 року, пропрацювавши всього три роки (відкриття відбулося вересною 2010 року). Причиною став пасажиропотік в аеропорту – для його обслуговування цілком вистачає лише одного терміналу D, який розрахований на 15 млн пасажирів. Однак він уже відчуває завантаження близьку до максимальної в ранковий і вечірній час пік.

Раніше Рябикин заявляв, що в разі, якщо авіакомпанія Ryanair забезпечить не менше 15 рейсів в день, то законсервований термінал F буде відкритий.

Категорія: Бізнес і виробництво | Переглядів: 1644 | Додав: adminA | Теги: розконсервування, термінал F, Бориспіль, Аеропорт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]