Пт, 2024-04-19, 05:42
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2018 » Листопад » 18 » Токсичні для організму кісточки цих 6 фруктів
08:08
Токсичні для організму кісточки цих 6 фруктів

Неймовірно, але звичні для нас кісточки з абрикоси, які ми ще з дитинства любимо, розбиваючи шкаралупу і ївши таку смачну серцевину, виявляються, можуть бути токсичними і небезпечними для нашого організму. Це стосується не лише абрикоси, але кісточки ще деяких фруктів, так само не варто вживати через їхню токсичність.

Насіння деяких фруктів може бути токсичним. Воно містить невелику кількість ціаніду, небезпечну хімічну речовину, що погано впливає на нервову систему.

1. Кісточки авокадо

Останнім часом великий попит почало мати насіння авокадо, оскільки вважається, що в ньому знаходяться важливі волокна. Але інформація дуже суперечлива. Насправді, авокадо не припускає споживання насіння, оскільки в них знаходиться ціанід. Так що відкладіть насіння і насолоджуйтеся м'якушем цього екзотичного фрукта!

2. Кісточки яблук

Насіння в яблуках вважається отруйним. Розкушуючи його, вивільняємо амігдалін в насінні і ціанід, токсичне з'єднання. Найбільша кількість шкідливих речовин виявлена в продуктах сімейства розоцвітих фруктового саду. Так що категорично, не вживайте насіння яблук.

3. Кісточки груш

Насіння груші також є токсичним. При вживанні у великих дозах, ціанід з насіння груші може обмежувати поступання кисню в клітини.

4. Кісточки вишень

Проковтувати вишню цілком разом з кісточкою - небезпечно. Вишні теж належать до сімейства розоцвітих. Це означає, що якщо кісточку розколоти, це провокує отруєння ціанідом.

5. Кісточки абрикоса

Люди звикли думати, що абрикосові кісточки сприяють лікуванню раку. Але вони насправді повні амігдаліну, що може привести до запалення шкіри і почервоніння. При тривалому споживанні розвиваються такі симптоми, як нудота, блювота і нервова дисфункція.

6. Кісточки персиків

Як близькі родичі абрикосам, кісточки персиків шкідливі. Вони містять хімічні речовини, що виділяють ціанід. Не можна ковтати або намагатися розмолоти персикові кісточки.

Отруєння зазвичай розвивається при тривалому вживанні насіння. Але, все одно необхідно бути обережним! Візьміть в звичку завжди викидати кісточки.

Навіть подумати не могла, що звичні нам кісточки абрикоса і персика у великих кількостях токсичні для нашого організму через вміст у них ціаніду і амігдаліну. Ці речовини негативним чином впливають на наш організм, можуть викликати почервоніння і запалення шкіри, а також отруєння. Тому слід прислухатися до цієї інформації і обмежити вживання таких токсичних кісточок цих 6 фруктів.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1592 | Додав: adminA | Теги: Фрукт, токсин, кісточки, організм | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]