Пт, 2024-03-29, 16:12
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2018 » Грудень » 8 » Томос - це питання нацбезпеки: Порошенко
16:26
Томос - це питання нацбезпеки: Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що надання Українській православній церкві автокефалії зміцнить національну безпеку країни.

Про це Порошенко заявив на зібранні з нагоди 150-річчя Всеукраїнського товариства "Просвіта", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Томос про автокефалію - це ще один акт проголошення Незалежності України. І саме тому це так важливо не тільки для майбутніх чи сучасних вірних цієї церкви. Це важливо для кожного українця, бо ми створюємо ще один стовп української Незалежності. І без жодного сумніву всі розуміють, що автокефалія - це державницьке питання, це питання нашої національної безпеки", - заявив Президент.

Він зауважив, що надання Українській православній церкві автокефалії віддаляють Україну від колоніального минулого і зміцнюють національну ідентичність.

17 квітня Президент України Петро Порошенко заявив про офіційне прохання до Вселенського патріарха щодо надання Українській православній церкві автокефалії. 11 жовтня Синод Вселенського патріархату ухвалив рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні. Синод Вселенського патріархату на триденному засіданні, яке завершилося 29 листопада, ухвалив проект конституційного статуту Української церкви. Водночас дата проведення Об'єднавчого собору не називалася.

5 грудня Президент Петро Порошенко поінформував, що собор відбудеться 15 грудня у Софійському соборі у Києві.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1495 | Додав: adminA | Теги: Томос, Порошенко | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]