Пт, 2024-04-26, 23:57
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Травень » 10 » Торгівельну угоду підписали Київ та Софія
00:29
Торгівельну угоду підписали Київ та Софія

Аграрні міністерства України та Болгарії розпочинають розробку декларації про механізми впливу в разі можливих ринкових потрясінь, включно із різкою зміною цін, у двосторонній торгівлі соняшниковою олією, повідомила пресслужба Міністерства землеробства Болгарії.

"Декларація, як очікується, буде свідченням готовності обох сторін до спільних дій для запобігання майбутнім ринковим аномаліям", — ідеться в повідомленні болгарського аграрного відомства за підсумками переговорів, що відбулися в п’ятницю в Софії, міністра сільського господарства Болгарії Явора Гечева і міністра агрополітики України Миколи Сольського.

Сторони обговорювали надзвичайний захисний захід Європейської Комісії щодо тимчасової заборони імпорту з України чотирьох сільгоспкультур — пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику — до Болгарії, Польщі, Румунії, Словаччини та Угорщини.

Гечев поінформував учасників переговорів про рішення уряду Болгарії скасувати національну заборону на ввезення з України низки сільгосптоварів і заявив, що болгарська сторона уважно стежитиме за ринком як щодо соняшникової олії, так і іншої с/г продукції.

"Болгарія та Україна можуть працювати разом, щоб знайти довготривалі рішення для прискореного транзиту сільськогосподарських товарів до третіх країн і запропонувати їх Європейській Комісії", — сказав болгарський міністр.

Він повідомив, що наразі зусилля Болгарії зосереджені на розвитку логістичних систем, за допомогою яких коридори солідарності функціонуватимуть і виконуватимуть ту функцію, заради якої їх було створено.

"Разом ми можемо протистояти викликам, які створює поточна ситуація, і, таким чином, розв’язувати їх швидше й ефективніше", — наголосив Гечев.

Своєю чергою Микола Сольський висловив сподівання, що діалог між аграрними відомствами країн триватиме. Він запевнив болгарського колегу, що Україна готова спільно розв’язувати будь-які питання, що виникатимуть у майбутньому.

Зі свого боку Мінагрополітики України за підсумками переговорів повідомило про готовність Болгарії імпортувати всю агропродукцію з України, окрім зазначених вище чотирьох сільгоспкультур.

 

Категорія: Бізнес і виробництво | Переглядів: 1129 | Додав: admin | Теги: торгівля, Софія, Київ, угода | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]