Пт, 2024-03-29, 15:29
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Лютий » 5 » Трамп назвав рішення судді, який скасував його указ, сміховинним
08:46
Трамп назвав рішення судді, який скасував його указ, сміховинним

 Президент США Дональд Трамп назвав сміхотворними рішення "так званого судді" про заборону виконання указу, який обмежив в'їзд громадян з семи мусульманських країн в США. Президент пообіцяв скасувати постанову, не уточнюючи, як зробить це.

Різкий коментар Трамп опублікував в своєму Twitter: "Постанова цього так званого судді, яка фактично позбавляє нашу країну (можливості) застосовувати своє право - сміховинна і буде скасована!"

Також американський лідер додав: "Коли країна більше не може сказати, хто може, а хто не може в'їжджати і виїжджати з неї, особливо з причин, пов'язаних із захистом і безпекою - це велика проблема!".

Трамп вказав, що "певні близькосхідні країни" підтримали його указ, оскільки розуміють обстановку в сфері безпеки, передає "Інтерфакс".

Рішення про призупинення дії указу виніс федеральний суддя Джеймс Робарт з Сіетла. Воно діє на всій території країни. У суботу, 4 лютого, авіакомпанії по всьому світу стали допускати до посадки громадян країн з чорного списку Трампа з діючими американськими візами. При цьому неясно, скільки триватиме це вікно, оскільки Білий дім має намір в терміновому порядку опротестувати рішення.

Указ президента США "Про захист країни від в'їзду іноземних терористів" був підписаний 27 січня і став найбільш резонансним рішенням за перші дні роботи нової адміністрації. Документ призупиняє прийом біженців: з Сирії - на невизначений термін, з інших країн - на 120 днів. Також на 90 днів забороняється в'їзд громадянам країн, що викликають "особливе занепокоєння". Це сім країн з переважно мусульманським населенням: Сирія, Іран, Ірак, Лівія, Сомалі, Судан та Ємен.

Указ Трампа викликав бурю протестів у США і по всьому світу, його виконання наштовхується на судові заборони. Члени сенату США від Демократичної партії мають намір внести на розгляд законопроект, який дозволить скасувати дію указу. Генпрокурори 15 американських штатів назвали це рішення Трампа "незаконним".

В Лондоні тисячі людей мітингують проти візиту Трампа до Великобританії

У Лондоні проходить багатотисячний протест проти указу президента США Дональда Трампа про заборону в'їзду в США громадянам семи країн, а також проти його візиту до Великобританії.

Про це повідомляє The Telegraph.

"Тисячі протестувальників вийшли на вулиці, щоб закликати Терезу Мей припинити "таємну змову" Дональдом Трампом", - зазначає видання.

Повідомляється, що демонстранти закликають прем'єр-міністра Британії відмовити Трампу в державному візиті до Британії.

Учасники маршу, організованого "Stop the War Coalition", "Stand Up to Racism" і "Muslim Association of Britain" і іншими, пройшлися від Посольства США в центрі Лондона в напрямку Даунінг-стріт.

Повідомляється, що учасники протесту розмахували плакатами, заявляючи - "Мусульмани не будуть "цапами відбувайлами", "Ні - війні, ні - Трампу", і скандували "Тереза ​​Мей, ганьба тобі".

Раніше повідомлялося, що британський уряд не скасує державний візит в країну президента США Дональда Трампа, оскільки такий крок "перекреслить" всі домовленості, досягнуті британським прем'єр-міністром Терезою Мей під час її візиту в США.

Нагадаємо, депутати парламенту Великобританії 20 лютого проведуть дебати щодо того, чи надавати дозвіл на державний візит в країну президента США Дональда Трампа.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1807 | Додав: adminA | Теги: указ, трамп, суддя | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]