Пт, 2024-03-29, 16:17
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Листопад » 22 » Трамп назвав свої плани на перші 100 днів президентства
12:57
Трамп назвав свої плани на перші 100 днів президентства

 Новообраний президент США Дональд Трамп оголосив про свої плани на перші 100 днів президентства.

У своєму відеозверненні Трамп розповів про реформи, які майже повністю повторюють основні пункти його передвиборчої програми і стосуються торговельних угод, енергетики, міграції, національної безпеки і держуправління, повідомляє AFP.

Зокрема, за словами Трампа, у перший же день він планує повідомити про намір вийти з угоди про Транс-Тихоокеанське партнерство, яка є, за словами Трампа, "потенційною катастрофою для США".

"Замість цього ми будемо вести переговори про справедливі, двосторонні торговельні угоди, які приносять робочі місця і промисловість назад до Америки", - зазначив він.

Як відомо, угоду про ТТП було підписано у лютому 2016 року 12 країнами Азіатсько-Тихоокеанського регіону (США, Канада, Австралія, Нова Зеландія, Сінгапур, Малайзія, Бруней, В'єтнам, Японія, Мексика, Чилі і Перу), мета якої - зниження тарифних бар'єрів та регулювання внутрішніх правил у таких сферах як трудове право, екологія, інтелектуальна тощо. На думку експертів та політиків, без участі США ТТП втратить сенс.

Торговий представник США Майкл Фроман заявив нещодавно, що відмова від ТПП матиме наслідком суттєві стратегічні й економічні витрати.

Щодо реформ у енергетиці, Трамп заявив, що має намір скасувати обмеження на виробництво вуглеводнів, "у тому числі сланців та чистого вугілля, що створить багато мільйонів високооплачуваних робочих місць. Це те, що ми хочемо, на що ми так довго чекали".

"Я буду просити Міністерство оборони і голову Об'єднаного комітету начальників штабів розробити комплексний план щодо захисту життєво важливої інфраструктури Америки від кібератак, а також будь-яких інших форм атак", - зазначив Трамп, говорячи про реформу у галузі безпеки.

Також новообраний президент США має намір доручити Міністерству праці розслідувати усі порушення візових програм, які підривають (становище) американських працівників.

Окрім того, Трамп планує "запровадити для офіційних осіб, після того як вони залишають адміністрацію, 5-річну заборону на лобізм у США та довічну заборону - на лобізм від імені іноземних урядів". Цю реформу Трамп назвав частиною плану "Drain the Swamp" ("Осушити болото").

Нагадаємо, що після перемоги на виборах президента США республіканця Дональда Трампа, який неодноразово обіцяв домагатися примирення з Росією, виникли сумніви щодо майбутнього американських і європейських санкцій стосовно РФ, накладених Брюсселем і Вашингтоном у 2014 році.

Європейські лідери чекають від Обами, який спілкувався з Трампом, роз'яснень про майбутнє санкцій. "Ми перебуваємо в надзвичайно критичній ситуації, - сказав Reuters німецький чиновник. - Потрібно запобігти ситуації, коли ЄС продовжить санкції, а новий президент США прийде і зніме їх".

Після зустрічі з Трампом Обама спробував заспокоїти союзників заявою, що обраний президент буде підтримувати відносини з усім світом, в тому числі з країнами НАТО, але європейські чиновники бояться, що Росія використовує час до інавгурації Трампа для нових наступів у Сирії та Україні.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1901 | Додав: adminA | Теги: Плани, трамп, президентство | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]