Пт, 2024-04-26, 00:34
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Листопад » 14 » Трамп призначив голову своєї адміністрації і відмовився від зарплати
11:06
Трамп призначив голову своєї адміністрації і відмовився від зарплати

 Новим керівником апарату Білого дому при адміністрації Дональда Трампа буде Райнс Прібус, голова Національного комітету Республіканської партії США. Про це повідомляє CNN.

Посаду головного радника нового президента отримає Стів Беннон, який керував виборчою кампанією Трампа.

У заяві Трампа вказується, що Прібус і Беннон ефективно взаємодіяли в ході виборчої кампанії, і саме їхня стратегія привела до перемоги.

"Тепер ми разом будемо працювати в Білому домі, щоб зробити Америку великою", - сказав обраний президент.

Прібус є одним з найбільш багатолітніх керівників Республіканської партії і зажив популярності в однопартійців. Значною мірою йому приписують заслугу в об'єднанні республіканців, результатом якого стало висунення Трампа кандидатом у президенти США.

Беннон є колишнім офіцером військово-морського флоту і інвестиційним банкіром Goldman Sachs. Він приєднався до Трампа в серпні, після того, як Пол Манафорт був звільнений з посади менеджера кампанії.

Крім того, Трамп заявив в інтерв'ю телекомпанії CBS, що відмовиться від заробітної плати як глава держави.

В ефірі програми "60 хвилин" ведуча поставила Трампу запитання, чи збирається він отримувати президентську зарплату. "Я ніколи не давав коментарів з цього приводу, але моя відповідь - "ні". Думаю, за законом мені доведеться прийняти один долар, тому я буду отримувати один долар на рік", - заявив він.

Ведуча нагадала, що Трамп відмовляється від 400 тисяч доларів на рік, на що мільярдер відповів, що він все одно не буде отримувати зарплату.

За оцінками журналу Forbes, опублікованими у вересні, стан Дональда Трампа в даний час становить 3,7 млрд доларів. Порівняно з минулим роком він зменшився на 800 млн доларів, але все ще залишається значним. Як зазначає ТАСС, Трамп не першим серед президентів США відмовляється від заробітної плати. До нього аналогічним чином вчинили Джон Кеннеді і Герберт Гувер.

В інтерв'ю Трамп також закликав незадоволених його обранням припинити акції протесту, а своїх прихильників - не нападати на представників Латинської Америки і мусульман.

Трамп закликав громадян не боятися його

Дональд Трамп закликав своїх супротивників, які в останні дні взяли участь в масових демонстраціях по всій країні, "не боятися" і "дати йому трохи часу". Таку заяву Трамп зробив в інтерв'ю телекомпанії CBS, пише DW.com.

Трамп засудив будь-які напади - вербальні і фізичні - на представників меншин, які були зафіксовані після оголошення про його перемогу на президентських виборах.

"Якщо це допоможе, я скажу наступне, і скажу це прямо в камери: припиніть це", - заявив Трамп.

Він також дав зрозуміти, що не збирається йти проти легалізації одностатевих шлюбів, рішення про які прийняв Верховний суд США.

"Це питання вже вирішено", - сказав Трамп, зазначивши, що особисто для нього це "в порядку".

В інших суспільно-політичних питаннях Трамп оголосив про свою консервативну позицію. На вакантну посаду у Верховному суді він представить лише тих кандидатів, які виступають за право на володіння зброєю і проти абортів.

Як повідомлялося, Трамп також заявив про намір вислати з країни близько трьох мільйонів нелегальних мігрантів і побудувати на окремих ділянках кордону з Мексикою стіну або паркан.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1887 | Додав: adminA | Теги: трамп, адміністрація, голова | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]