Чт, 2024-04-18, 18:34
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Січень » 20 » Трамп склав присягу та став президентом США
20:17
Трамп склав присягу та став президентом США

 Дональд Трамп, який переміг на президентських виборах у листопаді 2016 року, в п'ятницю склав урочисту присягу та набув офіційних повноважень 45 президента Сполучених Штатів.

Церемонія відбулася у п'ятницю 20 січня 2017 року на сходах західного крила Капітолію, передає "Укрінформ".

"Я, Дональд Джон Трамп, урочисто присягаю, що буду чесно виконувати обов'язки президента Сполучених Штатів і робити все, що в моїх силах, щоб підтримувати, охороняти і захищати конституцію Сполучених Штатів", - зачитав слова клятви новий президент США.

Разом з ним присягу склав віце-президент країни Майк Пенс, який також брав участь та переміг у виборах разом з Трампом. За традицією, він пройшов цю процедуру першим.

Церемонія супроводжувалась виступами інших американських високопосадовців, священників та співом камерного хору. На трибуні разом з новим главою Сполучених Штатів також були присутні президент, що склав повноваження Барак Обама, віце-президент Джо Байден, члени родин перших осіб держави, а також інші високопосадовці.

Як повідомлялося, Барак Обама в середу, 19 січня 2016 року, провів свою останню підсумкову прес-конференцію як президент США, а 11 січня виступив в Чикаго з прощальною промовою перед американцями. У своїй промові Обама як позитивні зміни відзначив ядерну угоду з Іраном і успіхи в боротьбі з тероризмом. Він також висловив упевненість, що такі суперники, як Росія і Китай, не зможуть "впоратися з Америкою за впливом у світі".

Перші урочисті заходи, присвячені інавгурації 45-го президента США Дональда Трампа, почалися в Вашингтоні 19 січня. Зазначимо, що більш як 50 конгресменів заявили, що бойкотуватимуть інавгурацію Трампа.

Нагадаємо, 9 листопада на виборах президента США кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп набрав 279 голосів вибірників. Хілларі Клінтон отримала 218 голосів. Таким чином, саме Трамп став новим президентом США.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11015 | Додав: adminA | Теги: США, трамп, Присяга, президент | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]