Чт, 2024-04-25, 03:48
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Січень » 30 » Трамп звільнив генпрокурора за критику його міграційного указу
18:35
Трамп звільнив генпрокурора за критику його міграційного указу

Чинного генерального прокурора США Саллі Єйтс, призначену на посаду за попередньої адміністрації Барака Обами, звільнено новим президентом країни Дональдом Трампом. Про це повідомляє Reuters. Керувати Мін'юстом буде окружний прокурор Східного округу штату Вірджинія Дана Боенте.

Раніше Саллі Єйтс проінструктувала співробітників Міністерства юстиції не захищати указ Трампа про посилення імміграційної політики.

У Білому домі пояснили, що Єйтс зрадила Міністерство юстиції, відмовляючись забезпечити дотримання правового порядку, спрямованого на захист громадян США.

Єйтс мала виконувати свої обов'язки до моменту призначення нового керівника, проте в понеділок, 30 січня, заявила, що відмовляється підтримувати указ Трампа про обмеження імміграції.

За даними місцевих ЗМІ, Єйтс в своєму зверненні до юристів відомства підкреслила, що сумнівається в законності підписаного Трампом документа.

Раніше повідомлялося, що Єйтс на посаді генпрокурора змінить висунутий Трампом сенатор Джефф Сешнс. Незважаючи на те, що Сешнс повинен стати членом команди нового глави держави, його думка щодо міграційного закону повністю суперечить думці Трампа.

"Я не підтримую думку про те, що мусульманам слід закрити в'їзд до Сполучених Штатів", - заявив він на слуханнях про затвердження його кандидатури в Сенаті (цитата згідно з ТАСС).

Трамп на минулому тижні підписав кілька указів, що посилюють імміграційну політику. Він, зокрема, доручив Держдепартаменту та Міністерству національної безпеки на 120 днів призупинити розміщення в США біженців.

Президент також скоротив квоту на прийом біженців Сполученими Штатами: в 2017 фінансовому році, який почався в жовтні 2016-го, американська сторона прийме не більш ніж 50 тисяч осіб. Крім того, Трамп обмежив в'їзд до США для громадян низки мусульманських країн - Іраку, Ірану, Ємену, Лівії, Сирії, Сомалі та Судану.

Рішення Трампа викликало обурення як всередині США, так і в світовому співтоваристві. По всьому світу прокотилася хвиля акцій протесту проти нової імміграційної політики Вашингтона. З критикою Трампа також виступили гендиректор Ford Motor Марк Філдс, засновник SpaceX Ілон Маск, гендиректор Apple Тім Кук і глава Google Сундар Пічаї.

Крім того, прокурор штату Вашингтон (США) Боб Фергюсон оголосив про подання позову до Федерального окружного суду через зміни у міграційній політиці, відповідачем у цій справі виступає Дональд Трамп.

"Ніхто не стоїть над законом, навіть - президент", - зазначається у заяві прокурора. 

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1810 | Додав: adminA | Теги: указ, трамп, критика, міграція, звільнення, Генпрокурор | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]