Пт, 2024-04-26, 21:27
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Липень » 31 » Туреччина після Сирії вдарила по Іраку
21:23
Туреччина після Сирії вдарила по Іраку

Літаки військово-повітряних сил Туреччини завдали серію авіаударів по позиціях забороненої в країні Робітничої партії Курдистану (РПК) на півночі Іраку.

Більше 30 літаків взяли участь у військовій операції. Літаки зруйнували укриття бойовиків, а також склади боєприпасів. Влада поки не коментує повідомлення про останні авіаудари.

У п'ятницю прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що операція турецької армії на півночі Іраку проти бойовиків РПК триватиме до їхнього цілковитого роззброєння.

Ситуація в Туреччині різко загострилася після організованого 20 липня ІДІЛ теракту в місті Суруч на кордоні з Сирією і вбивств поліцейських у південно-східних провінціях, відповідальність за які взяла РПК.

Кількість жертв терористів перевищила 50 осіб. Збройні сили Туреччини атакують з минулої п'ятниці позиції ІД на півночі Сирії і РПК на півночі Іраку та південному сході Туреччини.

Удари завдають з винищувачів F-16, а також з танків і артилерії з прикордонної території Туреччини. У відповідь на це РПК заявила на своєму сайті, що перемир'я з Анкарою "втратило сенс", додає РІА Новості.

 

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1979 | Додав: adminA | Теги: Сирія, Туреччина, Ірак | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]