Чт, 2024-04-25, 01:56
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Квітень » 23 » У Чилі прокинувся один з найнебезпечніших вулканів
09:09
У Чилі прокинувся один з найнебезпечніших вулканів

У Чилі почалося виверження вулкана Кальбуко, що спав з 1972 року: він викинув попіл на висоту майже 20 км. Влада розширила зону евакуації і оголосила найвищий, "червоний", рівень небезпеки.

Вулкан Кальбуко розташований на території Національного заповідника Льянкіуе в області Лос-Лагос, за 900 кілометрів на південь від чилійської столиці Сантьяго. Недалеко від вулкана розкинуто популярне у туристів місто Пуерто Варос.

Влада розширила радіус евакуації з 10 до 20 кілометрів, з цієї зони відселено близько 4 тисяч осіб. У четвер тут очікують прибуття президента країни Мішель Бачелет.

Глава МВС запевнив, що повідомлень про загиблих, зниклих або постраждалих людей поки що не надходило. Reuters описує виверження як "мальовниче" і повідомляє, що величезний стовп, що піднявся над вулканом, можна було спостерігати з відстані 50 км.

Висота Кальбуко становить 2003 метра, він є третім у списку 90 потенційно небезпечних активних вулканів Чилі. Останнє виверження Кальбуко було зафіксовано в 1972 році, однак найбільше виверження сталося в 1961 році.

Місяць тому на півдні Чилі прокинувся інший вулкан - Вільярікка, що теж призвело до евакуації населення. Втім, Вільярікка швидко заспокоївся.

Через Чилі проходить Тихоокеанський "вогненний пояс" - смуга вулканів і тектонічних розломів завдовжки 40 тисяч кілометрів. Він оперізує Тихий океан, пролягаючи уздовж узбережжя Південної і Північної Америки до південної частини Аляски, потім повертає до Японії, Філіппін й Індонезії і завершується біля островів Нова Гвінея, Нової Зеландії і південно-західної Океанії. Безпосередньо в Чилі налічується більш як 2 тисячі вулканів, за останні 450 років виверження відбувалися в 60 з них.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11029 | Додав: abel | Теги: у чилі прокинувся вулкан, прокинувся вулкан, вулкан | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]