Вт, 2024-04-16, 09:32
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Листопад » 14 » У Чорнобилі радіоактивний фон виявився нижчим, ніж у центрі Києва
11:27
У Чорнобилі радіоактивний фон виявився нижчим, ніж у центрі Києва

Експеримент із замірюванням радіоактивності показав, що в Чорнобилі радіоактивний фон нижчий, ніж у центрі Києва. Про це 13 листопада на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

"Побував на Чорнобильській АЕС. Вирішив провести експеримент і виявив цікавий факт. Персональний детектор радіоактивності показав, що в Чорнобилі радіоактивний фон нижчий чим у центрі Києва. А саме - 0,12 і 0,17. Відчуваєте різницю? Одразу зауважу, що верхня межа норми - 0,25", - написав міністр.

Заміри було зроблено на території Зони відчуження і бульварі Лесі Українки в столиці.

"Це яскравий доказ того, що чорнобильська зона справді за 30 років стала безпечнішою. Природа має унікальну здатність самовідновлюватися", - отметил Семерак.

Нагадаємо, у лютому Міністерство екології та природних ресурсів звернулось до Адміністрації президента з пропозицією створити в зоні відчуження Чорнобильський радіологічний біосферний заповідник загальною площею 227 тис. га.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 11001 | Додав: adminA | Теги: нижчий, Чорнобиль, радіоактивний фон, Київ, центр | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]