Сб, 2024-04-20, 07:21
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2020 » Лютий » 12 » У карпатській Верховині буде створено Музей книги про гуцулів та Гуцульщину
07:20
У карпатській Верховині буде створено Музей книги про гуцулів та Гуцульщину

У Карпатах планують створити Музей книги про гуцулів та Гуцульщину. Він з’явиться у Верховинському районі Івано-Франківщини. Про це з посиланням на Верховинську районну раду повідомляє ukrinform.ua.

"Музей книги про гуцулів і Гуцульщину формуймо разом. Кожен, хто запропонує для музею друковані видання з власної бібліотеки чи цікаві рукописи про наш край, буде занесений до Почесної книги. Відвідувачі музею знатимуть поіменно книгодавців-патріотів Гуцульщини", – йдеться в повідомленні.

Ініціаторами ідеї створення Музею книги про гуцулів і Гуцульщину виступають Асоціація органів місцевого самоврядування регіону Гуцульщини, Верховинська районна організація Національної спілки письменників України, Верховинське районне об’єднання Всеукраїнського товариства "Просвіта" імені Тараса Шевченка, громадські організації "Патріоти "Гуцульщини" та "Верховина – квітка Карпат".

"Ми запрошуємо долучитися до створення музею усіх небайдужих людей, органи влади та місцевого самоврядування, громадські організації, фонди та товариства, меценатів, добродійників, громадськість – усіх, хто любить рідне Шевченкове слово, книгу, Гуцульщину, Україну", – закликали в райраді.

Тут переконані, що духовний скарб про Гуцульщину потрібно зібрати і зберегти в музейній світлиці, щоб кожен, хто її відвідає, "міг увібрати у своє серце і душу українське слово про гуцулів і Гуцульщину".

Категорія: Культура та навчання | Переглядів: 1455 | Додав: adminA | Теги: Карпати, Верховина, гуцул, Гуцульщина, книга, музей | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]