Чт, 2024-04-18, 18:47
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Травень » 15 » У Криму реальний термін отримав перший активіст Євромайдану. ВІДЕО
22:02
У Криму реальний термін отримав перший активіст Євромайдану. ВІДЕО

15 травня в Сімферополі відбулося одночасно два засідання окупаційного суду: одне – стосовно кримського активіста Євромайдану Олександра Костенка, друге – щодо заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза.

Їх обох привезли до Київського районного суду Сімферополя в одному автозаку, зазначають "Крим.Реалії".

Олександру Костенку так званий суд присудив чотири роки і два місяці тюремного ув'язнення. Захист Костенка має намір оскаржити вирок суду. Активіст Євромайдану не визнає своєї провини. Ба більше, захист Костенка має намір скаржитися до Європейського суду з прав людини.

Адвокат Дмитро Сотников заявив, що напередодні винесення вироку Костенка, якого утримують у СІЗО, не годували і били. Адвокат просив відстрочити оголошення вироку через поганий стан здоров'я підзахисного, але суддя відхилив клопотання.

"У Криму встановився нацистський режим", - заявив захисник. Слідство і прокуратура окупантів ці заяви не прокоментували.

Активіста кримського Євромайдану Олександра Костенка заарештували в Криму 8 лютого 2015 року.

За версією слідства окупантів, 18 лютого 2014 року в ході "масових заворушень" в Києві Костенко нібито заподіяв тілесних ушкоджень співробітнику кримського спецпідрозділу "Беркут". Він же, як стверджують силовики, без передбаченого законом дозволу, незаконно зберігав за місцем проживання нарізний ствол.

Нагадаємо, у березні міжнародна правозахисна організація Amnesty International в роковини анексії Криму Росією опублікувала свою доповідь про дотримання на півострові прав людини. Згідно зі звітом, багато критиків режиму викрадено і піддано тортурам, а окупаційна влада не проводила публічних розслідувань таких випадків. Незалежна преса змушена мовчати, а у незадоволених є вибір: мовчати або покинути півострів.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська, заявляє, що після російської анексії Крим перетворився на півострів страху.

Заступнику голови Меджлісу продовжили арешт

Суд продовжив арешт заступнику голови Меджлісу кримських татар Ахмету Чингозу до 29 липня. Адвокати заарештованого просили відпустити Чийгоза під домашній арешт.

Суддя взяла перерву, після якого оголосила про продовження арешт Чингозу до 29 липня включно.

Своє рішення вона мотивувала тим, що заступник голови Меджлісу може втекти.

Чийгоз був затриманий 29 січня. Йому інкримінують участь у незаконних мітингах та "заклики осіб кримськотатарської національності до непокори законним вимогам представників влади, застосування насильства".

Чийгоз був поміщений у карцер 6 травня, і в знак протесту оголосив голодування, але 8 травня його випустили з карцеру.

Зазначимо, 15 травня Верховна Рада України ухвалила постанову про звернення до Організації Об'єднаних Націй, Європейського парламенту, Парламентської асамблеї Ради Європи, Парламентської асамблеї ОБСЄ, світових лідерів і всіх членів міжнародної співдружності про засудження порушень прав і свобод кримськотатарського народу. У постанові є вимога до РФ припинити порушення прав людини в Криму.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1976 | Додав: adminA | Теги: реальний термін, активіст Євромайдану. ВІДЕО, криму | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]