Чт, 2024-04-18, 20:30
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2018 » Жовтень » 20 » У Лондоні вимагають другий референдум понад півмільйона людей - Brexit
17:28
У Лондоні вимагають другий референдум понад півмільйона людей - Brexit

Понад півмільйона людей беруть участь у демонстрації в британській столиці з вимогою провести другий референдум щодо Brexit. Про це повідомляє BBC.

Організатори протесту, ініціатива People’s Vote, хочуть, аби народ мав право висловитись щодо фінальної угоди з ЄС про вихід Британії з блоку – підтримати її або ж відхилити. Вони кажуть, що з 2016 року, коли британці на референдумі проголосували за Brexit, багато фактів про фінансові втрати і складність процесу стали відомі широкому загалу і це змінило позицію британців.

Тисячі людей приїхали з різних куточків Британії, аби взяти участь в протесті. Люди пройшли маршем вулицями Лондона та прямують до парламентської площі, де відбувається головна демонстрація.

За даними організаторів, в акції беруть участь 670 тисяч осіб. Скотленд-Ярд наразі не оцінив кількість демонстрантів.

Прем’єр-міністр Британії Тереза Мей раніше виключила можливість проведення ще одного Brexit-референдуму. Водночас демонстрацію підтримують депутати усіх найбільших партій британського парламенту.

Велика Британія повинна вийти з ЄС 29 березня 2019 року. За це рішення на референдумі два роки тому проголосували 52% британців. Лондон та Брюссель наразі не досягли фінальної угоди про Brexit.

За даними останніх соціологічних опитувань, якби другий референдум відбувся, більшість британців проголосували б за те, аби залишитися у складі Європейського союзу.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1581 | Додав: adminA | Теги: Brexit, референдум, лондон | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]