Пт, 2024-03-29, 13:29
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Лютий » 22 » У молитві за Україну взяли участь європейські президенти та прем’єри. ВІДЕО
17:00
У молитві за Україну взяли участь європейські президенти та прем’єри. ВІДЕО

У центрі Києва сьогодні, 22 лютого, відбулася Хода Гідності. Багатотисячна акція була приурочена до річниці загибелі Героїв Небесної сотні.

Урочисту ходу очолило керівництво України – Президент Петро Порошенко, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, голова ВР Володимир Гройсман та європейські політики, які спеціально приїхали до Києва вшанувати Героїв.

У колоні Порошенко, зокрема, йшов поруч із президентом Польщі, Словаччини, Литви, Молдови, Грузії, головою Європейської Ради, прем’єр-міністрами Естонії та Латвії. Участь у Ході Гідності також взяли члени Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організації.

Вирушивши з вулиці Інститутської колона пройшла по Шовковичній, Грушевського, Європейській площі.

Люди у руках тримали національні українські синьо-жовті прапори, кримськотатарські прапори, прапори Грузії та Польщі. Час-від-часу вони скандували «Слава Україні!», «Україна – це Європа!». Такого ж змісту вони несли невеличкі плакати, написані різними європейськими мовами. Серед демонстрантів у перших рядах можна було помітити Патріарха УПЦ КП Філарета, Митрополита УПЦ (МП) Онуфрія (Березовського), греко-католицьких та римо-католицьких священнослужителів, представників духовенства ісламу та юдаїзму.

Завершилася Хода Гідності молебнем за мир в Україні, покладанням свічок на Майдані Незалежності. Богослужіння за нашу державу та за загиблими торік Героями Небесної сотні відправив Патріарх Київський і всієї України УПЦ КП Філарет.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1986 | Додав: adminA | Теги: європейські президенти та прем’єри., молитві за Україну | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]