Чт, 2024-04-25, 20:58
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2014 » Листопад » 15 » У можливість вирішити конфлікт на Донбасі політичним шляхом ЄС вірить - Ромпей
13:48
У можливість вирішити конфлікт на Донбасі політичним шляхом ЄС вірить - Ромпей

Президент Європейської ради нагадав, що в понеділок глави МЗС обговорять подальші кроки у відповідь на ескалацію конфлікту на сході України.

ЄС продовжить використовувати усі дипломатичні інструменти та, зокрема, санкції, щоб досягнути політичного вирішення ситуації в Україні.

Про це заявив президент Європейської ради Герман ван Ромпей в Австралії, під час саміту G20, передає Українська правда з посиланням на Reuters.

"Я хочу заявити, що Європейський союз, як і раніше вірить, що може бути лише політичне вирішення кризи. Ми будемо продовжувати використовувати всі дипломатичні засоби, які є в нашому розпорядженні, включаючи санкції",  - підкреслив він.

Високопосадовець також закликав Росію здійснити вплив на сепаратистів.

"Росія, зі свого боку, повинна застосувати весь свій вплив на повстанців, щоб забезпечити реалізацію Мінських угод" , - наголосив Ромпей, спілкуючись з пресою.

"Росія повинна зупинити рух зброї і військ зі своєї території на територію України, а також відкликати тих, які вже присутні", - додав він.

За словами президента Європейської ради, в понеділок глави МЗС обговорять подальші кроки у відповідь на ескалацію конфлікту.

"Глави МЗС країн ЄС в понеділок оцінять ситуацію на місцях і обговорять можливі подальші кроки", - зауважив Ромпей.

 

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11182 | Додав: adminA | Теги: Ромпей, ЄС, донбасі, політичним шляхом, Конфлікт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]