Сб, 2024-04-20, 11:32
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2018 » Жовтень » 14 » Великий скелет динозавра знайшли у пустелі Азії
09:32
Великий скелет динозавра знайшли у пустелі Азії

динозавр Група японських і монгольських вчених під час спільного дослідження на території пустелі Гобі виявила скелет великого динозавра. Про це повідомило агентство Jiji.

На думку фахівців, знайдені кістки з високою часткою ймовірності належать зауроподу, а їх вік сягає 70 млн років. Ці травоїдні динозаври мешкали в юрський і крейдяний періоди на всіх континентах. Їхня довжина могла перевищувати 20 м, а маса становила від 15 до 30 тонн. Вони без проблем виживали в сухому кліматі та інших екстремальних умовах.

Серед виявлених кісток головними є тазостегнова і хвостова частини скелета, у тому числі велика стегнова кістка довжиною 1,55 м. Вчені зауважують, що це один з найбільших зразків, знайдених у цьому регіоні при розкопках шару грунту, відповідного до пізнього крейдового періоду, передає Кореспондент.

Під час експедиції вони змогли відшукати скам'янілий слід двоногого травоїдного динозавра, який належить до ряду орнітоподів. Його розміри становлять 86 на 115 см, що близько до рекордних показників за всю історію проведення розкопок. При цьому сам динозавр, імовірно, був достатньо великим представником свого ряду і досягав у довжину 17 м - на 5 м більше, ніж знаменитий хижий тиранозавр.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1753 | Додав: adminA | Теги: знахідка, Азія, пустеля, скелет, динозавр | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]