Сб, 2024-04-27, 05:50
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2021 » Листопад » 9 » У справі про кібернапад звинуватили українця США
00:22
У справі про кібернапад звинуватили українця США

кібернапад Міністерство юстиції США висунуло звинувачення проти двох осіб у кібернападі на американську компанію із застосуванням "програм-вимагачів", повідомляє Reuters.

CNN повідомив, що США вилучили раніше сплачений компанією викуп обсягом 6 млн дол. Серед обвинувачених - українець Ярослав Васинський.

22-річного Васинського заарештували в Польщі минулого місяця. Іншого обвинуваченого, 28-річного російського громадянина Євгена Поляніна, не затримано.

Згідно з інформацією Міністрства фінансів США, ці особи отримали білше 200 млн дол викупів у криптовалютах Bitcoin та Monero.

Васинського пов'язують з кібернападами за допомогою програми-вимагача REvil. На початку липня кібернапад з використанням цієї програми було проведено проти амерканського розробника програмного забезпечення Kaseya.

Також сьогодні Міністерство фінансів США додало Васинського, Поляніна та криптовалютну біржу Сhatex до санкційного переліку. Криптовалютну біржу звинувачують у "проведення фінансових розрахунків для задіяних у кіберздирництві".

Минулого тижня в рамках боротьби з використанням програм-шантажистів, Держдеп оголосив про нагороду за інформацію, яка допоможе ідентифікувати, арештувати та/або засудити ключових лідерів програм-вимагачів Darkside.

До 10 млн дол може отримати той, хто надасть інформацію, яка дозволить встановити особу, або місцезнаходження ключових керівників угруповання DarkSide. Ще 5 млн дол пропонується за інформацію, що призведе до арешту та/або засудження в будь-якій країні, будь-якої особи, яка має намір взяти участь в нападі DarkSide.

Категорія: Технології та IT | Переглядів: 1330 | Додав: admin | Теги: США, кібернапад | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]