Пт, 2024-03-29, 13:12
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Січень » 4 » У Туреччині продовжили режим надзвичайного стану
14:11
У Туреччині продовжили режим надзвичайного стану

Турецький парламент проголосував за продовження надзвичайного стану в країні ще на три місяці, починаючи з 19 січня. Про це повідомляє турецьке агентство "Анадолу".

Надзвичайний стан у Туреччині був оголошений на три місяці після спроби перевороту вночі проти 16 липня 2016 року. Після цього його було продовжено ще на три місяці з 19 жовтня.

Після теракту в Стамбулі 1 січня 2017 року, внаслідок якого загинули 39 осіб, заступник прем'єр-міністра Нуман Куртулмуш заявив, що надзвичайний стан у країні триватиме доти, доки це буде необхідно.

Офіційно надзвичайний стан у Туреччині закінчується 19 січня 2017 року.

Вбивця посла РФ в Туреччині збирав інформацію про нього ще в жовтні

В ході розслідування вбивства посла Росії в Анкарі Андрія Карлова з'ясувалося, що його вбивця Мевлют Алтинташ ще в жовтні 2016 року через комп'ютер збирав інформацію про дії російського дипломата. Про це повідомляє агентство "Анадолу".

Експерти вивчили дані комп'ютера, через який збиралися дані, і з'ясували, що в жовтні користувач неодноразово задавав в інтернет пошук даних про Карлова, в тому числі переглядав відео з його участю.

Всього в рамках розслідування замаху на посла Росії затримано 9 осіб.

Як відомо, Карлова було вбито 19 грудня в мистецькій галереї в Анкарі, де він був присутній на відкритті виставки. Посла застрелив 22-річний поліцейський Мевлют Алтинташ, який пояснив свої дії помстою за Алеппо.

Алтинташа застрелили турецькі поліцейські.

Відповідальність за вбивство посла Росії в Туреччині взяла на себе сирійська збройна коаліція "Джейш аль-Фатха".

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1828 | Додав: adminA | Теги: надзвичайний стан, режим, Туреччина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]