Пн, 2024-04-29, 16:14
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Листопад » 25 » У зразках місячної породи вчені виявили водень
00:28
У зразках місячної породи вчені виявили водень

Вчені виявили водень у зразках місячної породи, доставлених місією "Аполлон". Це дозволяє припустити, що астронавти в майбутньому зможуть використовувати місячну воду для забезпечення життєдіяльності та ракетного палива.

Після аналізу місячних зразків, наданих NASA для дослідження, вчені з Національної лабораторії ВМС США (NRL) оголосили, що виявили водень у зразку місячного ґрунту під номером 79221. Передбачається, що виявлений водень виник у результаті постійного дощу сонячного вітру, або привнесений кометами.

Водень може стати ресурсом, який можна використовувати на поверхні Місяця для забезпечення постійних наукових баз. Виявлення ресурсів та розуміння способів їх видобутку до початку освоєння Місяця є величезною цінністю», — заявила головний автор дослідження Кетрін Берджесс, геолог із Національної лабораторії ВМС США.

Згідно з оцінкою NASA, відправка пляшки води на Місяць коштуватиме кілька тисяч доларів. Тому для скорочення витрат можна використовувати лід на Місяці як воду для астронавтів і розкласти його на складові (водень і кисень) для використання як ракетне паливо для перельотів між Місяцем і Землею. Можливо, у майбутньому цей спосіб також можна буде використовувати для відправлення астронавтів на Марс.

У 2020 дані від інфрачервоного літаючого телескопа SOFIA (Stratospheric Observatory for Infrared Astronomy) показали, що вода на Місяці може знаходитися у вигляді льоду по всій її поверхні, а не обмежуватися лише постійно затіненими регіонами біля північного і південного полюсів Місяця.

Примітно, що астронавти місії «Аполлон» збирали місячне каміння не біля південного полюса Місяця, де багато країн планують встановити довготривалу базу, а екватор.

Індійська місія "Чандраян-3", яка доставила в район південного полюса Місяця роботизований посадковий модуль із ровером, відкрила інший цінний елемент на поверхні Місяця — сірку, навіть у більших кількостях, ніж передбачалося раніше. Її в майбутньому можна використовувати для створення акумуляторів.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 197 | Додав: adminA | Теги: Порода, водень, місяць | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]