Чт, 2024-03-28, 13:30
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2018 » Жовтень » 23 » Участь у військових навчаннях НАТО візьме Україна
15:33
Участь у військових навчаннях НАТО візьме Україна

навчання НАТО Україна буде однією з 5 країн-партнерів НАТО, які візьмуть участь у навчаннях Trident Juncture з 25 жовтня до 7 листопада цього року.

"Це дійсно дуже великі навчання, і Україна буде представлена штатними офіцерами в штабах. Загалом із 41 країни-партнера НАТО лише 5 країн беруть участь: Швеція, Фінляндія, Грузія. Йорданія та Україна", - зазначив Одда Егіла Педерсена, начальника головного управління військового партнерства Стратегічного командування з операцій НАТО, пише ukrinform.ua.

Багатонаціональні навчання НАТО Trident Juncture проведуть у Норвегії, в Балтійському морі і Північній Атлантиці, включаючи Ісландію і повітряний простір Фінляндії і Швеції. У маневрах братимуть участь близько 50 тис. солдатів.

За участь у масштабних навчаннях НАТО Trident Juncture Німеччина заплатить близько 90 млн євро. Половина суми надійде до Норвегії, де проходитимуть маневри, за продовольче забезпечення та організацію польових таборів. Решта буде витрачена на перевезення персоналу та озброєння.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1576 | Додав: adminA | Теги: навчання, НАТО, військо, участь, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]