Чт, 2024-03-28, 18:29
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Березень » 29 » Угоду про Brexit парламент Британії провалив втретє
19:35
Угоду про Brexit парламент Британії провалив втретє

Палата громад парламенту Великої Британії втретє проголосувала проти угоди про вихід з Євросоюзу, яку Тереза Мей узгодила з Брюсселем. За угоду проголосували 286 депутатів, проти - 344.

На відміну від двох попередніх голосувань, сьогодні депутати намагалися затвердити лише угоду про Brexit, яка охоплює питання, зокрема, прав громадян і суперечливого ірландського "бекстопу".

Політична декларація, яка стосується майбутніх відносин Британії з ЄС, не була поставлена на голосування.

Голосування мало вирішальне значення для подальших планів Британії відкласти Brexit до 22 травня. Лідери ЄС раніше погодилися продовжити Brexit, за умови, що Палата громад схвалить угоду про вихід.

Відповідно до рішення останнього саміту ЄС, якщо угода не затверджена, затримка Brexit буде коротшою - до 12 квітня, і тоді Британія повинна буде оприлюднити свої наступні кроки або вийти без угоди.

Сьогоднішнє голосування не було зобов'язуючим, тож не виключено, що парламент проведе ще одне наступного тижня.

Цього тижня Тереза Мей, намагаючись отримати підтримку депутатів, пообіцяла піти у відставку, якщо парламент проголосує за договір з ЄС.

Нагадаємо, напередодні британський парламент відхилив вісім різних пропозицій щодо виходу країни з Євросоюзу.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1492 | Додав: adminA | Теги: провал, Британія, угода, парламент, Brexit | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]