Пт, 2024-03-29, 02:59
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Травень » 18 » Угоду про кредитні гарантії на 1 млрд дол підписали США та Україна
17:51
Угоду про кредитні гарантії на 1 млрд дол підписали США та Україна

Україна і США підписали Угоду про надання кредитних гарантій Україні на 1 млрд доларів США. Підписали Угоду про надання кредитних гарантій від України - міністр фінансів України Наталія Яресько, від Уряду США - посол США Джеффрі Пайєтт і директор місії USAID - Джед Бартон.

"Наш уряд є повністю відданим виконанню, як раніше, так і сьогодні, важливих критеріїв для отримання цього міжнародного фінансування - боротьба з корупцією, стабілізація наших фінансів, збільшення нашої енергетичної незалежності і побудова прозорої, процвітаючої і демократичної України - це ключові цілі та абсолютні пріоритети для нашого уряду, для нашої країни", - зазначила Яресько після підписання угоди про надання кредитних гарантій.

США з початку конфлікту на Донбасі надали Україні близько 450 млн дол. Про це заявив віце -президент США Джозеф Байден в ході Міжнародної донорської конференції на підтримку України. "Звертаємося до всього світу допомогти Україні нести цей тягар. Два дні тому ми оголосили про виділення Україні додатково 18 млн дол. Гуманітарної допомоги - всього 43 млн дол. Від початку конфлікту. В цілому ми надали близько 450 млн дол. Допомоги від початку цього конфлікту, на додаток до 1 млрд дол. довгострокових гарантій минулого року ", - повідомив Байден.

Тоді ж він анонсував надання Україні ще 1 млрд дол. "Рішення про ще 1 млрд дол. Довгострокових гарантій буде остаточно прийнято в найближчі дні, і ще 1 млрд дол. - В кінці цього року, якщо Україна і далі буде йти шляхом реформ", - заявив віце-президент США.

Нагадаємо, наприкінці січня Україна і США підписали декларацію про надання Києву кредитних гарантій уряду Сполучених Штатів в обсязі 2 млрд дол.

Тоді ж міністр фінансів США Джейкоб Лью заявив, що уряд США має намір запропонувати Конгресу збільшити пакет кредитних гарантій до 3 млрд дол. У разі проведення реформ у сфері подолання корупції, реформування енергосектору, поліпшення ділового клімату.

Нещодавно міністр оборони Степан Полторак заявив, що США вже надали допомогу українській армії на 25 млн доларів.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 11048 | Додав: abel | Теги: кредити від сша, американські кредити, україна отримала кредити, кредитні гарантії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]