Вт, 2024-04-16, 14:44
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2020 » Листопад » 22 » Угоду про вільну торгівлю підписали Великобританія і Канада
00:17
Угоду про вільну торгівлю підписали Великобританія і Канада

великобританія канада джонсон трюдо Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон і прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосили, що їх країни досягли тимчасової торгової угоди. Вона набуває чинності після виходу Великобританії з ЄС, передає Коммерсант з посиланням на CBC.

"Тепер ми можемо продовжити роботу над спеціальною угодою, всеосяжною угодою в найближчі роки, яка максимізує наші торгові можливості і покращить становище всіх", – заявив Трюдо.

«Вільна торгівля – важлива частина того, як ми збираємося відновлюватися після COVID-19», – сказав Джонсон.

Слід зазначити, що у зв'язку з Brexit, Всеосяжна економічна і торгова угода (CETA) між Канадою і Євросоюзом з 1 січня 2021 року не буде поширюватися на Великобританію.

"Нова угода забезпечить постійний доступ до переваг CETA на двосторонній основі, включаючи скасування тарифів на 98% канадських товарів, що експортуються до Великобританії", – зазначив Трюдо.

Угода про безперервність торгівлі між Канадою і Сполученим Королівством закладає основу для переговорів про укладення постійної угоди в новому році.

Вона може включати «потенціал для подальшого розвитку в таких сферах, як цифрова торгівля, навколишнє середовище і розширення економічних прав та можливостей жінок», повідомили в британському уряді.

Великобританія вийшла з Євросоюзу  31 січня ц.р. До кінця 2020 року триває перехідний період, коли сторони домовляються про майбутню співпрацю. До Великобританії поки що застосовуються правила ЄС.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 1419 | Додав: admin | Теги: угода, підпис, Великобританія, вільна, торгівля, Канада | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]