Чт, 2024-04-25, 00:41
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Січень » 31 » Україна домовляється зі США про 15 млрд доларів фіндопомоги
11:19
Україна домовляється зі США про 15 млрд доларів фіндопомоги

Українська влада веде переговори з міжнародними донорами про отримання щонайменше $15 млрд впродовж найближчого часу з метою стабілізації національної валюти та збалансування державного бюджету.

Про це зазначив у п'ятницю у Вашингтоні по завершенню візиту до США заступник глави МЗС України Вадим Пристайко.

"МВФ, Світовий банк, окремі партнери, в тому числі Сполучені Штати, зараз готові зібрати пакет, який допоможе Україні вижити в цей важкий час, стабілізувати валюту та збалансувати наш бюджет. Сума, про яку ми говоримо, велика – це близько $15 млрд. Ми вважаємо, що це саме та сума, яка потрібна нам тепер", - зазначив заступник міністра.

Він зауважив, що шанси України отримати таку допомогу "залежать від того, скільки кожний партнер зможе виділити". При цьому, за його словами, передбачається, що основну частину фінансування надасть МВФ, який ближчим часом має визначитися з рішенням. Крім фінансових організацій йдеться також про допомогу з боку США, країн ЄС, безпосередньо Європейського Союзу.

Що стосується часових рамок надання кредитів, представник МЗС зазначив: "Хотілося би впродовж наступних двох місяців отримати перші транші, але взагалі ми говоримо про те, що таке фінансування нам потрібно нинішнього року".

Раніше Україна і США підписали декларацію про надання Києву кредитних гарантій уряду Сполучених Штатів в обсязі 2 млрд дол.

США думають над реалізацією Акта на підтримку свободи України

Пристайко також зазначив, що Адміністрація США зараз шукає можливості для реалізації положень Акта на підтримку свободи України, який передбачає, в тому числі, надання Україні оборонної зброї та поглиблення санкцій проти Росії.

"Зустрічі в Білому домі дозволили дійти висновку, що Сполучені Штати, адміністрація, шукають можливості це зробити", - наголосив заступник міністра, відповідаючи на запитання щодо готовності американського уряду реалізувати положення Акта.

Він зауважив, що для цього мають бути прийняті певні рішення щодо фінансування закону, передусім у Конгресі США та адміністрації.

За словами представника МЗС, головне питання, яке обговорювалося під час його перебування в Вашингтоні, полягало в тому, "як консолідувати сили із союзниками та партнерами в боротьбі, яку Україна зараз веде на сході".

На зустрічі з Керрі буде обговорюватися питання "повного комплексу допомоги" Україні

Пристайко розповів, що під час візиту до Києва державного секретаря США Джона Керрі наступного тижня очікується обговорення питань "повного комплексу допомоги", який Америка може надати Україні на тлі нинішньої російської агресії.

"Ми говоримо з американськими партнерами про повний комплекс допомоги, яка потрібна Україні. Це не лише військова та фінансова допомога, нам також потрібен дипломатичний тиск, необхідно продовжувати рівень санкцій проти РФ, який був оголошений", - зазначив представник зовнішньополітичного відомства України.

Він підкреслив, що "це - ті питання, які будуть обговорені обов'язково під час візиту Керрі".

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 11194 | Додав: admin | Теги: україна, фіндопомога, США | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]