Пт, 2024-03-29, 17:47
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Травень » 27 » Україна пропонує НАТО разом захищатися і будувати літаки
12:54
Україна пропонує НАТО разом захищатися і будувати літаки

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов підкреслює важливість співпраці України і НАТО в контексті відновлення в Європі колективної безпеки, зруйнованої Росією.

"В умовах збройної агресії Росії проти України політико-військова співпраця з НАТО має особливе значення. Сьогодні Росія своїми діями практично зруйнувала систему колективної безпеки в Європі... Це створює реальну загрозу не тільки для України. В такій ситуації спроби умиротворити агресора приречені на поразку.. Агресора необхідно не умиротворяти, а зупиняти", - заявив він, відкриваючи засідання спільної робочої групи "Україна – НАТО" з питань воєнної реформи в середу, 27 травня, в Києві.

Турчинов наголосив, що найактуальніше завдання - відновлення системи колективної безпеки на євроатлантичному просторі - не може бути вирішено без активної участі НАТО.

"Для України немає альтернативи європейській та євроатлантичній інтеграції. Це знайшло відображення в новій редакції Стратегії національної безпеки та оборони, яку нещодавно затвердила РНБО і підписав президент", - зазначив секретар Радбезу.

Він також висловив сподівання, що створення нових трастових фондів НАТО на підтримку обороноздатності України дозволить в короткий час отримати результати в усіх сферах взаємодії з Альянсом.

У свою чергу, заступник генерального секретаря НАТО з питань політичних відносин і політики безпеки Трасівулос Стаматопулос зазначив у ході засідання, що НАТО і представництво Альянсу в Україні завжди готові надати допомогу і дати пораду Україні.

"Я з нетерпінням очікую почути думку цієї групи на те, як нам у найкращий спосіб забезпечити таку підтримку", - сказав він.

Заступник генсека НАТО зазначив, що дуже важливо, щоб таку підтримку Україні надавав не тільки Альянс, а й була б допомога на двосторонньому рівні від країн-членів НАТО.

Стаматопулос також повідомив, що одне із засідань робочої групи "Україна - НАТО" відбудеться на рівні міністрів оборони.

"У нас буде проведено засідання на рівні Україна - НАТО міністрів оборони, що дасть можливість міністрам ознайомитися, як здійснюються широкомасштабні реформи в секторі безпеки і оборони", - підкреслив він.

Турчинов пропонує країнам НАТО відновити спільний проект літака АН-70

Олександр Турчинов пропонує країнам НАТО відновити роботу над спільним проектом літака АН-70.

"Хочу звернути вашу увагу на реальні можливості відновлення проекту літака АН-70, який в перспективі забезпечить потреби наших країн у стратегічних авіаційних перевезеннях", - заявив Турчинов.

Він зазначив, що "штучне заморожування нашої роботи в оборонно-технічній сфері працює лише на користь реваншистських, імперських сил і сприяє розвитку наступальних можливостей агресора".

За його словами, робота спільної групи "Україна - НАТО" з питань воєнної реформи та спільної робочої групи з питань оборонно-технічного співробітництва має бути спрямована на забезпечення координації питань планування, реалізації та контролю виконання заходів щодо співробітництва як на багатосторонньому, так і на двосторонньому рівнях".

Він зазначив, що для України актуальним залишається і консультативно-дорадча допомога, яка надається країнами Альянсу.

Раніше Україна заручилася підтримкою усіх 28 країн-членів НАТО щодо відновлення її євроатлантичного курсу.

Категорія: Бізнес і виробництво | Переглядів: 11027 | Додав: abel | Теги: україна, НАТО, Ан-70 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]