Чт, 2024-04-25, 01:50
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Лютий » 1 » Україна заслуговує членства у НАТО відразу після війни - президент Чехії
10:50
Україна заслуговує членства у НАТО відразу після війни - президент Чехії

Обраний президент Чехії Петр Павел вважає, що Україні слід дозволити вступити до НАТО, щойно закінчиться війна. Про це він сказав у інтерв’ю BBC.

У своєму першому після обрання інтерв’ю міжнародним ЗМІ Павел, відставний генерал НАТО, сказав, що Україна "морально і практично готова" приєднатися до західного альянсу після закінчення війни.

"Українська армія буде, мабуть, найдосвідченішою армією в Європі. Україна заслуговує бути частиною спільноти демократичних країн", - сказав Павел.

На уточнююче запитання BBC, чи стосується це членства у НАТО, Павел відповів ствердно. "Я вважаю, вони дійсно цього заслуговують", - зазначив він.

Він також підкреслив, що закінчення війни - повністю в руках Росії. "Потрібно лише одне рішення президента Путіна вивести свої сили з України, і війна закінчиться", - сказав Павел.

Петр Павел складе присягу й стане президентом Чехії 9 березня 2023 року, замінивши на посаді Мілоша Земана, що перебував на ній два терміни - десять років.

Раніше Павел підтвердив, що збирається здійснити візит до України разом зі словацькою колегою Зузаною Чапутовою навесні 2023 року.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1156 | Додав: admin | Теги: НАТО, україна, Чехія, президент | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]