Пт, 2024-03-29, 02:53
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Вересень » 9 » На Паралімпіаді в Ріо Україна завоювала перше золото
10:05
На Паралімпіаді в Ріо Україна завоювала перше золото

  Український чемпіон Євген Богодайко приніс Україні перше золото на Паралімпійських іграх. Його він здобув у плаванні на 100 метрів. Про це повідомляє Національний паралімпійський комітет України у Facebook.

Євген випередив британського рекордсмена, який фінішував одразу за українцем.

Ще один українець – Мар’ян Квасниця – завершив змагання четвертим.

Український дзюдоїст Давид Хорава у ваговій категорії 66 кілограмів виборов бронзову медаль на Паралімпіаді в Ріо-де-Жанейро в Бразилії.

"Неймовірний, фантастичний поєдинок! Ми не встигли кліпнути оком, як дзюдоїст Давид Хорава (вагова категорія 66 кг) виборов бронзову медаль! Видно було, як наш Давид розізлився і як яскраво переміг!" – повідомляють у паралімпійському комітеті.

Це вже четверта "бронза" за день для України.

Буквально одразу після перемоги дзюдоїста Хорави медальну естафету перейняли плавці. Ярослав Семененко на дистанції 100 м на спині став володарем п’ятої бронзової медалі.

Шосту "бронзу" в українську паралімпійську скарбничку принесла плавчиня Оксана Хруль на дистанції 100 м на спині, а сьому - Ольга Свідерська, якій не вистачило лише 15 сотих доль секунди до срібної медалі.

Окрім того, перше "срібло" Україні приніс Денис Дубров.

Нагадаємо, першу бронзову медаль на Паралімпіаді здобув Роман Данилюк у штовханні ядра. Другу "бронзу" здобув Руслан Катишев у стрибках в довжину. Дзюдоїстка Юлія Галінська у ваговій категорії до 48 кілограмів завоювала на Паралімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро третю бронзову медаль, поступившись німкені Кармен Брюссіг.

Україна займає 9-те місце в медальному рейтингу після першого змагального дня Паралімпійських Ігор, які проходять у Ріо-де-Жанейро. У скарбничці збірної - 9 медалей, у тому числі одна золота, одна срібна і сім бронзових.

Категорія: Спорт і туризм | Переглядів: 1810 | Додав: adminA | Теги: паралімпіада, україна, завоювала, золото, ріо | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]