Пт, 2024-03-29, 11:38
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Січень » 3 » Українці зможуть отримувати довідки, використовуючи смартфон
19:57
Українці зможуть отримувати довідки, використовуючи смартфон

 З другої половини 2017 року в Україні обіцяють запустити Mobile ID. За словами експертів, сервіс дозволить віддалено отримувати довідки і ставити цифровий підпис.

"Ідентифікатор повинен забезпечити дистанційність, прозорість і якісний сервіс, хай чого б це стосувалося - банку, лікарні, освіти, соціальної допомоги, державної послуги, землі, будівництва або чогось іншого. У людини повинна бути можливість у своєму мобільному телефоні замовити і отримати послугу від держави без контакту з чиновниками. Це буде велике досягнення, в тому числі - в боротьбі з хабарництвом", - заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час зустрічі з представниками мобільних операторів.

Як розповіли у "Київстарі", для впровадження Mobile ID необхідно на державному рівні розробити пакет законодавчих ініціатив, які дозволять компаніям почати реалізовувати питання мобільної ідентифікації. Є всі можливості, щоб запустити сервіс до другої половини 2017 року.

Щоб скористатися Mobile ID, потрібно буде купувати іншу вдосконалену SIM-картку, на якій будуть записані особисті дані і цифровий підпис. Для підтвердження дій, пов'язаних з ідентифікацією в інтернеті, на номер абонента буде приходити смс, і тільки після підтвердження запитувана послуга стане доступною.

"Для пересічного громадянина, бізнесмена - це величезна економія часу і зусиль. Не потрібно витрачати час на поїздки в міністерства і відомства, чекати в чергах, збирати довідки та виписки по кабінетах. Все, що знадобиться, - мобільний телефон з доступом в інтернет і спеціальна SIM-картка з цифровим підписом. Це величезна перевага, особливо для жителів міст і сіл, віддалених від центру", - зазначає директор з розвитку бізнесу на корпоративному ринку Євген Кражан.

За словами експерта групи "Електронне урядування" Реанімаційного пакету реформ Олега Левченка, є ризик, що особисті дані українців - паспортні дані, номер ідентифікаційного номера та інша інформація - опиняться під загрозою. Втім, такий ризик завжди пов'язаний з будь-якими базами даними. Тому держава повинна взяти під контроль захист особистої інформації українців, вважає він.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1904 | Додав: adminA | Теги: довідка, україна, смартфон, Mobile ID | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]