Чт, 2024-04-25, 01:54
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Березень » 10 » Україні може знадобитися більше грошей, ніж очікувалося
09:32
Україні може знадобитися більше грошей, ніж очікувалося

У найближчі роки Україні, цілком ймовірно, знадобиться більше фінансової допомоги, ніж очікувалося. Таку думку висловила заступник голови Єврокомісії Крісталіна Георгієва в інтерв'ю німецькому виданню Der Tagesspiegel, повідомляє Німецька хвиля.

Як відомо, за оцінкою МВФ, протягом найближчих років для стабілізації України буде потрібно 41 мільярд доларів.

"Я вважаю, що ця сума може виявитися ще більшою. 1,5 мільйона людей втратили через війни дах над головою - думаю, що для підтримки цих людей потрібно більше коштів, ніж ми думали", - додала вона.

Заступник голови Єврокомісії ствердно відповіла на питання про те, що ЄС продовжить надавати допомогу і після 2020 року.

Георгієва назвала фінансову підтримку Україні "завданням для цілого покоління".

"Ми маємо брати до уваги не тільки витрати на відновлення України, - заявила вона. - Це багата країна - і з точки зору корисних копалин, і здібностей людей".

У свою чергу польський депутат Яцек Саріуш-Вольський заявив, що Комітет з питань закордонних справ Європарламенту підтримав надання Києву макрофінансової допомоги на суму 1,8 млрд євро.

Більшість членів Комітету висловилися на підтримку відповідного документа на засіданні в понеділок у Страсбурзі, голосування проводилося шляхом підняття рук.

У короткій пояснювальній записці зазначається, що Україна - не бідна країна, але опинилася у важких умовах через тривалу відсутність структурних реформ, погане управління та економічні та фінансові втрати внаслідок війни, іноземної агресії та окупації.

Європарламент голосуватиме за цю пропозицію 25 березня під час пленарного засідання в Брюсселі.

Нагадаємо, що працювала в Києві з 12 січня по 11 лютого 2015 місія МВФ досягла угоди на рівні персоналу з владою Україна про чотирирічної програмою EFF обсягом SDR12,35 млрд (близько $17,5 млрд).

Нова програма за запитом влади України на заміну існуючої дворічної stand by в обсязі $ 16670000000 передбачає також більш широку міжнародну фінансову підтримку. Враховуючи намір української влади провести консультації з міжнародними кредиторами про реструктуризацію боргу, щоб заощадити під час дії програми близько $15 млрд, а також фінансову допомогу Україні з боку інших міжнародних фінансових організацій та країн-партнерів в розмірі близько 7,5 млрд, МВФ оцінює загальний обсяг фінансової допомоги протягом чотирьох років на рівні $ 40 млрд.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 1981 | Додав: abel | Теги: кредит мвф україні, кредит україні, кредит МВФ, кредит мвф украине | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]