Чт, 2024-03-28, 18:52
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Квітень » 28 » Українські рятувальники готові допомогти Непалу. Число жертв зростає
09:34
Українські рятувальники готові допомогти Непалу. Число жертв зростає

Землетрус у Непалі порушив життя більш як восьми мільйонів місцевих жителів, з них понад два мільйони проживають в 11 регіонах країни, які постраждали найбільше, заявили в ООН. За останніми даними,  внаслідок стихійного лиха загинули 4310 людей і ще 8000 постраждали.

Багатьом бракує продовольства, води, електрики і медикаментів. Допомога в Непал йде від багатьох міжнародних організацій і держав. Як раніше заявили в ЮНІСЕФ, у постраждалих від землетрусу регіонах проживає приблизно 940 тисяч дітей.

Для людей, які втратили житло, встановлюють наметові містечка. Навколо столиці Непалу Катманду їх вже понад двадцяти. Рятувальники далі розбирають завали.

Нагадаємо, вранці 25 квітня, недалеко від Катманду стався землетрус магнітудою 7,9. Епіцентр землетрусу залягав менш ніж за 80 км від Катманду і на дуже невеликій глибині - близько 10 км. Поштовхи відчувалися очевидцями як "сильні" або "інтенсивні", що є однією з найсерйозніших характеристик за цією шкалою. Варто зазначити, що після основного поштовху Непал стрясла серія афтершоків. Найбільший з них досяг магнітуди 6,7, передає Геологічна служба США.

На Евересті внаслідок сходження лавин, викликаних землетрусом, загинули як мінімум 17 людей, понад 60 травмовано.

"Нині загалом у списках громадян України, які перебувають у Непалі, 149 осіб. З них на зв'язок поки що не вийшли 83", - сказав представник МЗС України Євген Перебийніс.

Українців серед загиблих не зафіксовано.

 

 

Українські рятувальники готові їхати до Непалу

Підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій готові брати участь у пошуково-рятувальних роботах у зоні землетрусу в Непалі. Про це йдеться у заяві на сайті ДСНС.

"Спецпідрозділи ДСНС України перебувають у цілодобовій готовності і за рішенням керівництва держави можуть долучитися до пошуково-рятувальних робіт та евакуації українців, які наразі перебувають у Непалі", - йдеться у повідомленні.

Крім того, кваліфіковані психологи ДСНС мають досвід допомоги постраждалим і також готові надати екстрену підтримку.

"За потреби в зоні землетрусу може бути розгорнуто і мобільний шпиталь", - сказав виконувач обов'язків голови ДСНС Зорян Шкіряк.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11027 | Додав: abel | Теги: Непал, МНС, землетрус у Непалі, україна, землетрус | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]