Чт, 2024-04-25, 14:17
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Квітень » 27 » Українську класику і державний гімн грає на дзвонах монастир
09:44
Українську класику і державний гімн грає на дзвонах монастир

Свято-Феодосіївський чоловічий монастир у Києві грає твори української класики і державний гімн на дзвонах. Сама дзвіниця добудовується, і в планах розширювати репертуар, розповів намісник Свято-Феодосіївського чоловічого монастиря архімандрит Макарій.

"Зараз ми виграємо такі мелодії, як "Грає море зелене", "Ой, у лузі червона калина», граємо кожної 12-ї години, зранку, в обід і ввечері грає гімн України та "Реве та стогне Дніпр широкий», а на зустріч патріарха Філарета маємо "Благовіст" – коли грає багато дзвонів".

Історія дзвіниці в монастирі почалася з Майдану, коли активісти зверталися до церковних установ, щоб ті били в дзвони. На той час у монастирі бити не було у що. Проте, знайшлися меценати, і згодом було вилито 12 перших дзвонів.

"12 дзвонів гарно грали, але знову ж таки, прийшов пан Олександр і каже: "А як зробити так, щоб грали дзвони, як в Михайлівському Золотоверхому?" Ми знайшли людей, які на цьому розуміються, і вони сказали, що треба робити карильйон. За кілька років уже побудували дзвіницю і тепер маємо 52 дзвони", – розповів отець Макарій.

У найближчих планах – розширювати репертуар.

"Пісні повстанські будуть. Воїни, добровольчі батальйони є героями нашої держави, тож і пісні про них теж буде за честь грати".

27 серпня на храмове свято планується освятити дзвіницю і заграти на карильйоні всі твори.

Категорія: Культура та навчання | Переглядів: 1587 | Додав: adminA | Теги: класика, гімн, держава, монастир, українська, гра, дзвони | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]