Чт, 2024-03-28, 10:38
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Січень » 6 » Українську пшеницю рекордними темпами закуповують Філіппіни
17:35
Українську пшеницю рекордними темпами закуповують Філіппіни

Темпи експорту пшениці з України в 2018/19 МР мінімальні за останні три сезони. Про це  повідомляє УкрАгроКонсалт.

За п’ять місяців поточного сезону (липень-листопад) Україна експортувала 9,4 млн тонн пшениці, що на 6,4% менше, ніж було в той же період минулого маркетингового року (10 млн тонн).

Основним ринком збуту української пшениці, як і в минулому сезоні, залишається Індонезія. Темпи експорту в цю країну в звітний період збільшилися на 14% в порівнянні з тим же періодом минулого сезону.

Продовжують нарощувати закупівлі української пшениці і Філіппіни. У звітний період Філіппіни імпортували 1,3 млн тонн пшениці з України, що вже на 19% перевищує імпорт за весь минулий сезон і є рекордом за всю історію закупівель.

Ці два великих ринки збуту частково компенсують Україні скорочення експорту за такими напрямками як Єгипет, Бангладеш, Південна Корея, які переважно зайняла Росія. Але варто зазначити, що на ринках Філіппін і Індонезії конкуренція з боку Росії також загострюється.

Категорія: Бізнес і виробництво | Переглядів: 1527 | Додав: adminA | Теги: пшениця, закупівля, українська, Філіппіни | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]