Пт, 2024-03-29, 17:30
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Червень » 19 » Узаконити видобуток бурштину населенням планує Мінекології
11:03
Узаконити видобуток бурштину населенням планує Мінекології

Міністерство екології та природних ресурсів займається розробкою пропозицій до законопроекту, який дозволить легалізувати незаконний видобуток бурштину населенням. Про це 18 червня під час брифінгу в Кабінеті міністрів заявив міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко.

"Займаємося розробкою пропозицій до законопроекту, який поданий у Верховну Раду і навіть прийнятий у першому читанні, що регулює діяльність людей, які на сьогоднішній день незаконно добувають бурштин", - повідомив Шевченко.

За його словами, у разі схвалення законопроекту, місцеве населення зможе легально добувати бурштин і здавати його державному підприємству "Український бурштин".

"Буде дана можливість державному підприємству "Український бурштин" за договорами підряду наймати місцеве населення, яке буде вже законно видобувати бурштин і здавати його в державне підприємство", - пояснив міністр.

Як зазначив Шевченко, це дозволить легалізувати ситуацію і дасть можливість людям заробляти.

"Ми легалізуємо цю ситуацію. Дамо людям можливість заробляти. Таким чином зніметься соціальна напруга. Також таким чином ми підвищимо видобуток і доходи держави", - додав він.

Нагадаємо, через неконтрольованийї видобуток бурштину Україна щодня втрачає 8 млн гривень. Основні поклади зосереджені у Рівненській, Київській, Житомирській, Львівській та Харківській областях.

Категорія: Бізнес і виробництво | Переглядів: 11120 | Додав: abel | Теги: Бурштин, видобуток бурштину | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]