Нд, 2024-09-08, 02:33
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Пошук
Головна » 2024 » Липень » 13 » В Італії знайшли сад римського імператора Калігули
00:35
В Італії знайшли сад римського імператора Калігули

Будівельники в Італії знайшли залишки саду віком 2 тис. років, який колись належав одному з римських імператорів.

За словами археологів, стіни саду з травертину виходили на берег річки Тибр, яка тече через Рим на схід від Ватикану. У Міністерстві культури Італії повідомили, що руїни були знайдені під час будівництва нового шляхопроводу на площі Пьяцца Піа.

Археологи виявили в уламках саду свинцеву водопровідну трубу з написом: “C(ai) Cæsaris Aug(usti) Germanici”. Гравюра говорить, що цей артефакт належав Гаю Цезарю Августу Германіку, відомому також як Калігула.

Таким чином знайдений напис свідчить про те, що стародавній сад належав сумнозвісному римському імператору. Калігула увійшов в історію як тиранічний і безжалісний лідер, а також як садист. Калігула зійшов на трон 37 року н.е., а 41 року преторіанська гвардія, яка мала захищати імператора, вбила його.

На приналежність саду Калігулі також вказує уривок зі стародавнього тексту, написаного єгипетським філософом Філоном Олександрійським. У цьому уривку описується, як Калігула зустрівся з представником євреїв, які мешкали в Олександрії. Зустріч відбувалася у великому саду Калігули на березі Тибру.

Євреї Олександрії та греко-олександрійське населення перебували в “кризі, що виявлялася в насильстві та релігійній нетерпимості”. Калігула відхилив прохання євреїв про релігійну автономію і став на бік греків.

За словами археолога Алессіо Де Крістофаро, ця знахідка важлива, оскільки площа Піа розташована в тому самому районі, що і сад Агрипини Старшої, яка була матір’ю Калігули.

Річ у тім, що схожу трубку було знайдено на початку 1990-х років, але на ній було написано ім’я другої дружини Августа. Дослідники припускають, що майно було успадковано Германіком, а потім передано його дружині Агрипіні Старшій, перш ніж перейти до Калігули.

Крім трубки, археологи знайшли плити кераміки римської епохи і теракотові фігури міфологічних сцен, які прикрашали дахи будинків.

Категорія: Культура та навчання | Переглядів: 173 | Додав: admin | Теги: італія, калігула, імператор, сад, рим | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]