Чт, 2024-03-28, 11:28
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Листопад » 24 » В турецькому місті Адана прогримів вибух, є жертви
11:59
В турецькому місті Адана прогримів вибух, є жертви

Щонайменше двоє людей загинули, 21 отримав поранення в результаті вибуху, що прогримів в четвер вранці в турецькому місті Адана на півдні країни, повідомляє CNN Turk. За даними сайту, інцидент стався о 8:05 за місцевим часом.

Вибухнув автомобіль, припаркований на громадській автостоянці біля будівлі канцелярії місцевого губернатора. Передбачається, що це був теракт, який здійснила смертниця. Її тіло знайдено на місці події.

Після вибуху на стоянці почалася пожежа. Вибуховою хвилею також вибило шибки з вікон сусідніх будинків. Фотографії та відео з місця вибуху з'явилися в Мережі. На кадрах видно клуби диму, що піднімається над місцем події.

Як повідомляє видання Hurriyet, до місця вибуху прибули машини швидкої допомоги. В даний час всі поранені доставлені в лікарню. Ведеться розслідування. За даними BBC, поліції вже вдалося встановити номерний знак підірваного авто. Поки відповідальність за вибух не взяло на себе жодне з діючих у Туреччині угруповань.

Місто Адана розташовано в 40 км від узбережжя Середземного моря і приблизно в 16 км від військової бази "Інджірлік", яку США використовують для нанесення авіаударів по позиціях бойовиків терористичного угрупування "Ісламська держава" в Сирії. У березні поточного року влада США наказали сім'ям американських військових і дипломатів покинути провінції Адана, Ізмір і Мугла через можливу загрозу безпеці.

Нинішній вибух прогримів незабаром після того, як США попередили про можливість теракту в Адані. У вересні генеральне консульство США в цьому турецькому місті повідомляло, що екстремістські угруповання "продовжують наступальні дії для атак американських громадян та інших іноземців в Адані", нагадує The Telegraph. Крім того, Держдепартамент США закликав американських громадян уникати поїздок в південно-східну частину Туреччини.

Зазначимо, що Туреччина в останні місяці пережила цілу низку гучних терактів. Так, на початку листопада потужний вибух прогримів в місті Діярбакир - загинули щонайменше вісім осіб. У жовтні ще один теракт стався на південному сході країни - в повіті Шемдинлі.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1862 | Додав: adminA | Теги: прогримів, Адан, жертви, місто, Вибух, Туреччина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]