Ср, 2024-05-01, 21:28
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Листопад » 29 » В Угорщині вигадали причину, чому ніколи не передаватимуть зброю Україні
18:19
В Угорщині вигадали причину, чому ніколи не передаватимуть зброю Україні

В Угорщині заявили, що ніколи не відправлятимуть зброю в Україну. За словами міністра закордонних справ Петера Сійярто, "чим більше зброї буде поставлено, тим довше триватиме війна". Заяву угорського урядовця цитує CNBC.

Також Сійярто зробив спробу відбілити репутацію прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Мовляв, той зустрічався з російським диктатором Володимиром Путіним для того, аби нібито "побачити, чи є можливості для миру в поточному конфлікті".

За словами глави МЗС, Будапешт попри членство в ЄС, продовжує тримати дружні зв'язки з Кремлем, виступаючи проти спроб заборони імпорту російської нафти та газу до Європи. Мовляв, таким чином Угорщина захищає свою енергетичну безпеку та можливість боротися з інфляцією.

Зазначимо, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан пообіцяв зірвати початок переговорів про вступ України до Європейського Союзу. Він переконує, що Україна не готова до переговорів про вступ до Європейського Союзу. Саме тому, за його словами, в ЄС найближчими місяцями відбудуться "серйозні політичні баталії".

Відомо, що Угорщина виступала проти багатьох ініціатив Євросоюзу щодо підтримки України для відсічі агресії Москви й отримує більшу частину сирої нафти та газу з Росії. Угорщина розвиває тісніші зв'язки з росією, ніж інші держави ЄС, і розглядається як ключовий потенційний противник рішення про початок переговорів про вступ України до Євросоюзу, що вимагатиме одностайної підтримки 27 членів блоку.

Раніше прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан порівняв членство його країни в Європейському Союзі із більш ніж 40 роками радянської окупації. Зокрема, він звинуватив ЄС у нібито прагненні позбавити Угорщину її ідентичності шляхом нав'язування моделі ліберальної демократії, яку, за його словами, відкидають угорці.

17 жовтня у Пекіні відбулася зустріч Віктора Орбана з президентом росії Володимиром путіним. На ній він назвав війну в Україні "військовою операцією".

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 194 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]