Пт, 2024-04-19, 16:02
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Квітень » 7 » В Україну американські військові привезли джаз
21:33
В Україну американські військові привезли джаз

Джаз-бенд американських Військово-повітряних cил дав концерти в Одесі, Кропивницькому  та Києві. Тижневий тур унікального оркестру був присвячений 25-річчю встановлення дипломатичних відносин між Сполученими Штатами і Україною.

ЗМІ писали: "Бугі-вугі від льотчиків-джазменів мали змогу оцінити кияни. В джазі тільки військові. І навіть єдина дівчина, солістка, носить форму. Джаз-бенд Військово-повітряних сил США втілює американське уявлення про те, яким має бути армійський оркестр. Жодного пафосу й офіціозу. Невимушеність, імпровізація, живий зв’язок із залом. І – справжній американський джаз. Їхня назва – "Амбасадори", а ще їх називають музичними послами Америки. Джазмени у військових одностроях подорожують світом з концертами, об’єднують людей через музику".

Програма, яку американці привезли в Україну, присвячена ґуру американського джазу Ґленові Міллеру, засновнику першого джазового оркестру ВПС США у 1944 році. Командир джаз-бенду "The Ambassadors" полковник Дон Скофілд говорить: "Ось уже 75 років наш оркестр грає музику майора Ґлена Міллера. Ми щасливі привезти цю музику сьогодні людям України. Це справді символічний жест нашого партнерства".

Джон Доусон, музичний директор джаз-бенду "The Ambassadors", каже: "Ми тут, щоб відзначити 25 років встановлення дипломатичних відносин між США і Україною. Це так чудово – що ми можемо це зробити з допомогою музики. Для нас велика радість – грати для усіх цих людей, які зібралися на концерт, особливо для родин поранених бійців АТО".

Категорія: Культура та навчання | Переглядів: 1799 | Додав: adminA | Теги: Джаз, україна, The Ambassadors, військо, америка, амбасадори | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]