Сб, 2024-04-20, 03:14
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Грудень » 27 » Великими темпами втрачають свою родючість українські чорноземи
13:07
Великими темпами втрачають свою родючість українські чорноземи

Вміст поживних речовин в українських чорноземах на сьогодні вже вдвічі нижчий, ніж у землях Західної Європи, де понад 150 років триває ера їх хімізації.

Таку інформацію озвучив під час парламентських слухань, присвячених земельній реформі в Україні, директор ННЦ "Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н.Соколовського" Святослав Балюк, повідомляє журнал з питань агробізнесу "Пропозиція".

За його словами, за останні 130 років чорноземи в Україні втратили 30-40% гумусу, тому вже перейшли до розряду ґрунтів із середньою родючістю. До того ж, з 26 млн га українського чорнозему не менш як 15 млн га перебувають у деградованому стані.

Експерт наголосив на необхідності створення державної служби з охорони ґрунтів на зразок такої, яка діє у США, та яка візьме на себе повну відповідальність за стан земельних ресурсів.

Також він повідомив, що Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н.Соколовського спільно з МінАПК підготував проект закону "Про збереження ґрунтів та охорону їхньої родючості" та Державну програму охорони ґрунтів, які запропонував ухвалити найближчим часом.

Категорія: Бізнес і виробництво | Переглядів: 1891 | Додав: adminA | Теги: чорнозем, україна, родючість | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]