Чт, 2024-04-25, 05:58
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Січень » 23 » Від російської музики відмовилась всеукраїнська радіомережа
18:04
Від російської музики відмовилась всеукраїнська радіомережа

"Радіокомпанія Гала" з позивним "Ґала радіо" перейменувалася на "Радіо Єс" і повністю виключає зі свого ефіру музику російською мовою та музику російських виконавців.

Це зміни, що супроводжують зміну власників радіоканалу. Новий власник - європейська компанія, що володіє мережею радіостанцій у Європейському Союзі, - повідомляє "Телекритика"

Відмова від російської музики та мови - не єдині зміни, що торкнулися мовної політики станції. Нове керівництво заявляє, що українська музика звучатиме тільки українською мовою. Обіцяють збільшити її частку в ефірі до половини й кажуть, що буде це переважно поп-рок.

Радіомережа володіє ліцензією на мовлення в 12 великих містах по всій Україні. Мовлення з Сімферополя, Донецька та Луганська наразі призупинене, проте компанія готова брати участь у подальших конкурсах на право звучати в нових містах.

В ефірі Львова "Радіо Єс" стало вже шостою станцією в верхньому діапазоні ультракоротких хвиль (FM), на якій зовсім не транслюють музики російською мовою. Крім цього це, відповідно до частот: 89,7 "FM-Галичина"; 100,8 "Львівська хвиля"; 104,7 "Люкс-FM" (львівський ефір цієї станції відмінний від ефіру в решті України); 106,7 "Незалежність" і 107,2 "Вголос".

Категорія: Культура та навчання | Переглядів: 11111 | Додав: admin | Теги: всеукраїнська радіомережа, відмова, російська музика | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]