Пт, 2024-03-29, 02:56
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Березень » 14 » Відкритий відбір кандидатур у посли вперше оголосило МЗС
00:13
Відкритий відбір кандидатур у посли вперше оголосило МЗС

Заявки на відповідні вакансії можуть подавати й люди, що перебувають поза системою дипломатичної служби.

Міністерство закордонних справ України оголосило відбір на посаду послів у десятках країн. Це безпрецедентний крок, коли шляхом відкритого механізму МЗС дозволить будь-якому охочому українцеві запропонувати свою кандидатуру на посаду посла, повідомили у прес-службі МЗС України.

Відповідну сторінку вже створено на сайті міністерства у розділі "Вакансії".

На сьогодні Україна великими темпами збільшує дипломатичну співпрацю з низкою країн, проте понад два десятки держав досі залишаються без офіційних представників України. У МЗС переконані, що відкритий пошук серед внутрішніх та зовнішніх кандидатів дозволить уникнути неприйнятних ситуацій, коли вакансія посла у певній країні залишається незаповненою протягом кількох років.

У МЗС зазначили, що за допомогою відкритого пошуку послів можна розширити горизонти та можливість для гідних кандидатів спробувати себе там, куди раніше можна було потрапити через закриті інституційні механізми.

"Я вперше в історії української дипломатії відчиняю двері, щоб кожен мав рівні можливості спробувати стати сильним менеджером, який зараз так потрібен державі у світі", – наголосив глава МЗС України Дмитро Кулеба.

Наразі відбір кандидатів сфокусований на країнах Африки, тому подання заявок до цих країн автоматично збільшує шанси. Крім того, в МЗС запевнили, що за умови рівних професійних показників перевагу віддадуть жінкам, тому що дипломатія була багато десятиліть несправедлива з приводу кар'єрного росту жінок.

В цей час вакансії є у 21 країні Європи, Латинської Америки, Африки, Близького Сходу, Південного Кавказу та Південно-Східної Азії.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1172 | Додав: admin | Теги: відбір, кандидатура, МЗС, посол | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]