Ср, 2024-04-24, 08:04
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Жовтень » 11 » Відмовитись від війни в Україні закликають білорусь ЄС та опозиція
00:38
Відмовитись від війни в Україні закликають білорусь ЄС та опозиція

білорусь війна Україна лукашенко оголосив про розгортання спільної військової групи Білорусі та Росії і вказав на буцімто загрозу нападу з боку України.

Україна відкинула звинувачення у нападі. В ЄС назвали звинувачення лукашенка "безпідставними і сміховинними".

"Ми, звичайно ж, зауважили брехливі звинувачення з боку режиму лукашенка проти України, що Україна нібито планує напад на територію білорусі. Це абсолютно безпідставні, сміховинні звинувачення. Вони абсолютно неприйнятні", - заявив речник верховного представника ЄС Петер Стано.

Він закликав білорусь утриматись від участі в агресії проти України і не дозволяти росії використовувати територію білорусі для вторгнення.

"Тут жертва - Україна. Україна не агресор, і ми нагадуємо білоруському режиму, що Україна зазнала жорстокого, незаконного нападу, що є порушенням Статуту ООН і міжнародного права. І ми закликаємо режим у Мінську утримуватися від будь-якого залучення білорусі до цієї жорстокої, незаконної справи. І ми також закликаємо режим у Мінську негайно припинити дозволяти використовувати територію білорусі як стартовий майданчик для авіаударів, включаючи зовсім нещодавні ракетні удари та атаки безпілотників проти України", - додав посадовець.

Із закликом до білоруських військових не брати участі у війні путіна проти України звернулась лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська.

"Україна не несе загрозу білорусі, - твітує опозиціонерка. - Це брехня лукашенка, щоб виправдати співучасть у терорі проти України... Я закликаю білоруських військових - не виконуйте злочинні накази, відмовляйтесь брати участь у путінській війні проти сусідів".

Речник кремля песков підтримав заяву лукашенка, однак голова оборонного комітету російської думи андрій картаполов заявив в понеділок місцевій пресі, що потреби в участі військових білорусі немає.

В понеділок українські Збройні Сили звинуватили білорусь в тому, що з її території за допомогою іранських дронів були проведені удари по території України. 9 з дронів знищено, йдеться в дописі військових.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1177 | Додав: admin | Теги: опозиція, україна, війна, Білорусь, ЄС | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]